לןגן

חמין

מאת: זהר מנדל, פורסם: 28/12/2019 | 15:41
חמין

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה ומסדרים אותם בתחתית הסיר שמים ליד את השעועית והחומוס, עליהם שמים את חתיכות הבשר ומכסים במים

  2. מוסיפים שום, גזר, בצל, פטרוזיליה וכרפס

  3. מתבלים, מרתיחים, טועמים, ומתקנים טעמים

  4. מבשלים שעה עד שעה וחצי

  5. במקביל מבשלים את הביצים בסיר נפרד

  6. שמים אורז, חיטה וגריסים בשקיות קוקי (כל אחד בשקית נפרדת) שופכים 3 כוסות נוזל מהחמין לתוך כל שקית הקוקי וסוגרים

  7. מחוררים עם מחט את השקיות מהצד העליון

  8. שמים את הביצים ושקיות הקוקי בסיר החמין ומכניסים את הסיר לתנור בחום של 100-150 מעלות ומבשלים כל הלילה