לןגן

גביניות - דורית כהן

מאת: דורית כהן, פורסם: 28/12/2019 | 12:56
גביניות - דורית כהן

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לערבב את מרכיבי הבצק לפחות שבע דקות , את המלח יש להוסיף לקראת סיום הלישה ,

  2. הבצק אמור להיות קצת דביק,

  3. לא להבהל, זה בסדר ,

  4. להתפיח אותו לפחות כשעה ,

  5. לאחר ההתפחה לרדד ולחלק לריבועים , להניח במרכז כל ריבוע כף מהמלית , לסגור בצורת מעטפה , כל שתי קצוות נגדיות ,

  6. להניח על תבנית ,

  7. להתפיח לעוד חצי שעה לפני כניסה לתנור ,

  8. למרוח בביצה טרופה עם כף סוכר.

  9. לאפות בחום של180 מעלות .

  10. ישנם שנוהגים בתום אפייה להבריש במי סוכר ,

  11. אני מעדיפה שלא ,

  12. מקררת את הגבינות ומפדרת באבקת סוכר .

  13. בתאבון ובהצלחה 🌹