תקציר המתכון: מושלם לשבתות וחגים
קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
אופן ההכנה הקעריות
1)מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ללא המלח ולשים קצת ורק בסוף מוסיפים את המלח
2)לשים את הבצק עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק
,
3) מכניסים את הבצק לקערת התפחה
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים ל 40 דק עד 50 דק עד ש מכפיל את הנפח ,זה תלוי לפי מזג האוויר בקיץ זה לוקח פחות זמן ובחורף יותר אבל עם אתם רוצים לחסוך זמן מחממים את התנור לחום של 30 מעלות ל1/3 שעה מכבים ומכניסים את הבצק
4)לשים את הבצק כמה דקות כדי להוציא האוויר
5) שוקלים את הבצק ומחלקים ל 4 או 5 כדורים שווים זה תלוי מה הגודל הקערה ולא לשכוח ויש גם את החלק עליון ששוקל 25 גרם ומניחים על נייר אפייה
מכסים במגבת ומתפיחים שנית לעוד 30 דק מברישים בחלמון בלבד ואופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות🔥 ל30 דק⏰
6) מצננים היטב, חותכים את הכיפה ומרוקנים מברישים ביצה לתוך לקערת הלחם ומכניסים לתנור 10 דק על 180 מעלות
7)אופן ההכנת הקרוטונים
חותכים את הפנים לקוביות ומעבירים לקערה
8)מוסיפים לקערה את שמן שום ,תבלין
פילדלפיה
תבלין טוסקנה
מלח ופלפל מניחים על נייר איפה ואופים 10 דקות על 180מעלות
אופן ההכנת המרק
1) מטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את כל השאר כתומים ותבלינים ומטגנים לעוד 5 דקות
2) מוסיפים את המים ומבשלים עד להתרככות של כל הכתומים
3) טוחנים עם מיקסר מוט מוסיפים את השמנת צמחים ומלפלפים מוזגים לקערת הלחם מוסיפים קרוטונים ונהנים
בתאבון 😋😋🍽