לןגן

לזניה בשרית

מאת: אורית לוי, פורסם: 22/12/2019 | 10:47
לזניה בשרית

תקציר המתכון: עונג! ארוחה שלמה בתבנית

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לתערובת הבשר

לרוטב

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות.

  2. במחבת עמוק לטגן בשמן את הבצלים עד הזהבה.

  3. להוסיף את הבשר ולפורר תוך כדי טיגון וערבוב עד שיקבל צבע אפרפר.

  4. בסיר בינוני לטגן בשמן את הבצל והשום עד הזהבה.

  5. להוסיף את הרסק והעגבניות המרוסקות ולערבב היטב.

  6. להוסיף את כל התבלינים ו- 2 כוס מים.

  7. לערבב היטב ולתת רתיחה אחת. להנמיך את האש ולבשל כ- 5 דק'.

  8. לשים בצד כוס מהרוטב ואת כל השאר למזוג לתערובת הבשר.

  9. לערבב היטב היטב.

  10. בתבנית בינונית למזוג מעט מהרוטב שבצד על התחתית.

  11. להניח על הרוטב עלי לזניה לכיסוי התחתית.

  12. למזוג עליהם חצי מתערובת הבשר ולהניח על הבשר עוד שכבת עלי לזניה.

  13. למזוג את יתרת תערובת הבשר על העלים ולהניח עליבם שכבה שלישית של עלי לזניה.

  14. למזוג את הרוטב שהשארנו בצד על העלים.

  15. לכסות את התבנית ולהכניס לתנור ל- 40 דק' מכוסה.

  16. להסיר את הכיסוי ולאפות עוד 10 דק' ללא כיסוי.