קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
תחתית -
להפריד 5 ביצים
את החלבונים להקציף לקצף נוקשה עם הסוכר ( להוסיף בהדרגה), כשהקצף תפוח להנמיך עוצמת מיקסר ולהוסיף את החלמונים ובסוף את האינסטנט להקציף עד להטמעת החומרים.
לצקת את הבלילה לתבנית משומנת ( עגולה/מרובעת) ולאפות כ 30 דקות על חום 180 מעלות. הבסיס יעלה ויצנח שוב לא להיבהל התחתית צריכה להיות דקה!
קרם -
לערבל את הכל יחד לקצפת. לשטח את הקרם על התחתית לאחר שהתקררה.
לציפוי-
חצי מיכל שמנת מתוקה וחפיסה ורבע שוקולד מריר. להמיס על הגז תוך כדי עירבוב ( להשגיח שלא יישרף) לצנן את הציפוי ולשפוך על הקרם.
אפשר לשחק עם התבנית מצד לצד כדי לישר את הציפוי. לא לישר עם מרית זה מקלקל!
להקפיא כשעתיים להתייצבות...
שימו לב: בתבנית רחבה התחתית תהיה דקה יותר לכן עדיך בינונית.
***למתכון פרווה להמיר לשמנת צימחית במקום השמנת המתוקה ובמקום חלב להשתמש בחלב קוקוס.