לןגן

עוגת קצפת קרם שוקולדית

מאת: מיטל ברסטוביצקי, פורסם: 22/12/2019 | 08:09
עוגת קצפת קרם שוקולדית

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לתחתית

אופן הכנה

  1. תחתית -

  2. להפריד 5 ביצים

  3. את החלבונים להקציף לקצף נוקשה עם הסוכר ( להוסיף בהדרגה), כשהקצף תפוח להנמיך עוצמת מיקסר ולהוסיף את החלמונים ובסוף את האינסטנט להקציף עד להטמעת החומרים.

  4. לצקת את הבלילה לתבנית משומנת ( עגולה/מרובעת) ולאפות כ 30 דקות על חום 180 מעלות. הבסיס יעלה ויצנח שוב לא להיבהל התחתית צריכה להיות דקה!

  5. קרם -

  6. לערבל את הכל יחד לקצפת. לשטח את הקרם על התחתית לאחר שהתקררה.

  7. לציפוי-

  8. חצי מיכל שמנת מתוקה וחפיסה ורבע שוקולד מריר. להמיס על הגז תוך כדי עירבוב ( להשגיח שלא יישרף) לצנן את הציפוי ולשפוך על הקרם.

  9. אפשר לשחק עם התבנית מצד לצד כדי לישר את הציפוי. לא לישר עם מרית זה מקלקל!

  10. להקפיא כשעתיים להתייצבות...

  11. שימו לב: בתבנית רחבה התחתית תהיה דקה יותר לכן עדיך בינונית.

  12. ***למתכון פרווה להמיר לשמנת צימחית במקום השמנת המתוקה ובמקום חלב להשתמש בחלב קוקוס.