תקציר המתכון: קציצות עוף רכות וטעימות ברוטב עגבניות טרי. מתכון קליל וטעים
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
לבלילה של הקציצות:
שמים בקערה את הבשר הטחון, מוסיפים כוזברה קצוצה דק ( בלי הגבעולים), ביצים, פירורי לחם, בצל אחד מגורד וסחוט, תפו"א מגורד, 2 שיני שום כתושות, חצי כפית סודה לשתייה, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור וחצי כפית כמון.
מערבבים הכל טוב ושמים במקרר עד שהרוטב מוכן.
לרוטב:
מטגנים את הבצל השני בשמן, כשמתרכך ומשחים מעט מוסיפים 2 שיני שום כתושות ו 4 עגבניות קלופות וחתוכות לחתיכות קטנות. מערבבים 3-4 דקות עד שמתאדים חלק מהנוזלים. מוסיפים קופסא של רסק עגבניות וכפית מלח, רבע כפית פלפל שחור וחצי כפית כורכום. מוזגים לסיר מים רותחים ( כך שהמים יגיעו בערך לגובה הקציצות שעומדות להכנס לסיר.מוציאים את בלילת הקציצות מהמקרר וממלאים את הסיר בקציצות. לבשל כחצי שעה. בתיאבון❣