לןגן

טורט קצפת ותותים

מאת: ענת טל , פורסם: 13/12/2019 | 08:54

תקציר המתכון: עוגה מושלמת לעונת התותים טורט שכבות עם קצפת בטעם של פעם .

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לטורט

לסירופ

לקצפת

אופן הכנה

  1. לטורט

  2. להקציף את הביצים בשלמותן

  3. להוסיף בהדרגה את הסוכר

  4. עד להקצפה תפוחה ובהירה

  5. 8-10 דקות

  6. להוציא את קערת המיקסר

  7. בעזרת מרית (לקקן) לערבב בתנועות ״קיפול״

  8. ולהוסיף בהדרגה את הקמח

  9. אבקת האפיה סוכר וניל שמן ולימון

  10. עד לקבלת תערובת אחידה

  11. להעביר לתבנית העגולה ששומנה היטב בשמן או חמאה

  12. ולתנור (שחומם מראש )

  13. למשך כ 30 דקות

  14. רצוי לבדוק עם קיסם כשיוצא יבש זה מוכן

  15. רק לאחר שהעוגה קרה לגמרי

  16. פורסים לשלושה חלקים (לרוחב)

  17. לסירופ : את כל המרכיבים לסיר / קלחת

  18. להביא לרתיחה מלאה של כ 15 ד לפחות להנמיך האש ולהמשיך לבשל עוד כשעה עד לקבלת סירופ צלול להסיר מהאש ולצנן

  19. לקצפת : לתוך קערת המיקסר לשים את כל המרכיבים להתחיל בהקצפה איטית ולהעלות בהדרגה את מהירות ההקצפה עד לקבלת קצפת עשירה ( זהירות לא להגיע להקצפת יתר )

  20. להרכבת העוגה :

  21. להניח שכבת טורט על מגש מתאים

  22. להרטיב בסירופ (אפשר בעזרת מברשת ) בנדיבות ולמרוח קצפת כ1/3כמות להניח עוד שכבת טורט ושוב להרטיב בסירופ בנדיבות ולמרוח קצפת 1/3 מהכמות

  23. להניח שכבת הטורט השלישית ולצפות את כל העוגה

  24. מהקצפת שנותרה ניתן למלא בשקית זילוף לעיטור העוגה (כפי שניתן לראות בסרטון)

  25. את התותים לחצות לאורך לסדר על העוגה

  26. תהנו