לןגן

מתכון למסאחן של עוף, בצל וסומאק

מאת: איציק שלמה, פורסם: 10/12/2019 | 11:29
מתכון למסאחן של עוף, בצל וסומאק

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לקונפי עוף ובצל

מצרכים

אופן הכנה

  1. מתחילים בהכנת העוף:

  2. מחממים סיר גדול עם מעט שמן זית מעל להבה גבוהה. שמים בפנים 3 כרעי עוף וצורבים היטב עד להזהבה יפה משני הצדדים, בערך 3-4 דקות מכל צד.

  3. מוציאים לצלחת ומזהיבים באותו אופן את שתי הכרעיים הנותרות.

  4. מחזירים פנימה את הכרעיים המוזהבות (עם הנוזלים שהגירו), ומוסיפים פנימה את כל הבצל והתבלינים השלמים.

  5. מוסיפים שמן זית בנדיבות רבה, כמעט עד כיסוי, ומביאים לרתיחה.

  6. מנמיכים את הלהבה לחום הנמוך ביותר ומבשלים מכוסה חצי שעה.

  7. בוחשים פנימה את הבהרט ושוב מכסים וממשיכים לבשל שעתיים או עד שהבשר מתפרק מהעצם.

  8. מכבים את הלהבה ונותנים לסיר להתקרר לחלוטין.

  9. יוצרים את תערובת המילוי:

  10. מסננים את הבצל ומעבירים לקערה (מוודאים שלא הסתננו איתו תבלינים שלמים).

  11. לוקחים את הכרעיים המבושלות ומפרקים אותן מהעצם לפיסות בשר גדולות, ושמים ביחד עם הבצל.

  12. מוסיפים לקערה את השקדים והצנוברים הקלויים ואת הסומאק, ואז טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

  13. מגלגלים ואופים:

  14. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  15. חוצים את הפיתות הדרוזיות.

  16. מניחים חצי פיתה על משטח עבודה נקי, כשהצד העגול פונה אליכם. מניחים שורה מהמילוי בשליש התחתון של הפיתה ומגלגלים לצורת סיגר.

  17. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ובאותו אופן מגלגלים 14 רולים נוספים (את החצי פיתה שנשארה מנגבים עם לאבנה או טחינה).

  18. מעבירים לתנור ל5-8 דקות, רק עד שהפיתות נהיות פריכות ומזהיבות מעט.

  19. מוציאים ומגישים מיד.

  20. טיפ: בשמן המתובל שנשאר ניתן להכין נגלות נוספות מהעוף קונפי. שומרים אותו בקופסה גדולה במקרר עד לשימוש נוסף.