לןגן

פריקסה

מאת: אתי ממן, פורסם: 19/07/2015 | 00:40
פריקסה

תקציר המתכון: פריקסה

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מילוי

לטיגון

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח עם שמרים, מוסיפים שמן ומים לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח, מתפיחים שעה, לשים ידנית פעם נוספת ומתפיחים שוב חצי שעה, גוזרים נייר אפייה לריבועים, מחלקים את הבצק ל כ20 חלקים, מגלגלים כל חלק לצורת לחמניה ומשטחים עם היד, מניחים על נייר אפייה ומתפיחים שוב כחצי שעה.

  2. בסיר גדול ורחב מחממים שמן עד לרתיחה, מכניסים פריקסה עם נייר אפייה ומיד מוציאים את הנייר (מתקבלת צורה יפה של ההתפחה), מטגנים כמה שניות והופכים, מניחים על נייר סופג.

  3. מכינים מילוי - מבשלים תפוח אדמה עם ביצים, חותכים לקוביות, מוסיפים טונה, זיתים, מתבלים - כפית מלח, כפית פלפל שחור.

  4. חותכים את הפריקסה וממלאים בתערובת, ניתן להוסיף סלט ירקות, חריף...