לןגן

סופגניות טורקיות

מאת: חגית , פורסם: 06/12/2019 | 19:40

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

לקרם החלב

אופן הכנה

  1. הכנה:

  2.          1.לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק

  3.             (את המים מוסיפים בהדרגה ואת המלח 

  4.             וגרידת הלימון מוסיפים לקראת הסוף).

  5.          2.מכסים ומתפיחים כשעה.מורידים את האוויר

  6.             מהבצק שתפח ומתפיחים שוב כחצי שעה.

  7.          3.בינתיים מכינים קרם:מערבבים יחד בקערה

  8.             חלמונים,סוכר,סוכר וניל וקמח.מחממים את

  9.             החלב בקלחת וכשמגיע לסף רתיחה מוסיפים

  10.             כחצי כוס ממנו בהדרגה לקערה עם החלמונים,

  11.             מערבבים ומחזירים הכל לקלחת.מערבבים

  12.             על אש נמוכה כ-5 דקות עד הסמכה,מורידים

  13.             מהאש,מוסיפים חמאה ומערבבים עד הטמעה.

  14.             מצננים ומעבירים למקרר עד סיום תפיחת הבצק.

  15.          4.מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח

  16.             ומרדדים לעלה בעובי כ-2 ס"מ.קורצים עיגולים

  17.             (את השאריות אוספים לכדורים)משטחים קלות

  18.             ומניחים בערך כפית גדושה מהמלית.סוגרים

  19.             למעין צורת פרח,מכסים ומשהים כ-10 דקות.

  20.          5.בעזרת אצבעות הידיים לוחצים על הסגירה

  21.             של הבצק ומשטחים בעדינות לצורת פיתה.

  22.             הופכים(שהסגירה תהיה כלפי מטה),משהים

  23.             שוב כ-10 דקות ומטגנים(מתחילים עם הצד

  24.             של הסגירה)עד הזהבה משני הצדדים.

  25.          6.מיד כשמוציאים מהשמן,מניחים על נייר

  26.             סופג,בוזקים סוכר ונהנים.

  27.             *טיפ:יש לטגן את הסופגניות האלה

  28.                    במחבת בינונית עם כשתי כוסות

  29.                    שמן(טיגון חצי עמוק)ולשמור על

  30.                    אש בינונית במהלך הטיגון.