לןגן

ממרח חומוס ביתי

מאת: אורית לוי, פורסם: 06/12/2019 | 11:14
ממרח חומוס ביתי

תקציר המתכון: בריא, טעים ומשמח לב

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשטוף ולהשרות את החומוס לילה שלם במים שגובהם כ- 3 ס"מ מעל החומוס.

  2. מומלץ להחליף את המים לפחות פעם אחת במהלך ההשרייה.

  3. לסנן את החומוס.

  4. להכניס לסיר עם מים וכפית סודה לשתייה. להרתיח, להנמיך אש ולבשל שעה וחצי.

  5. מדי פעם להסיר את הקצף.

  6. לסנן את החומוס ולשמור את מי הבישול בצד.

  7. למעוך גרגיר ולראות שהחומוס רך.

  8. לצנן את החומוס לטמפ' החדר.

  9. להכניס לבלנדר את החומוס ( אפשר לשמור מעט בצד לקישוט הצלחת) עם כוס ממי הבישול ומיץ הלימון.

  10. לטחון מעט.

  11. להוסיף טחינה ואת שאר המרכיבים ולטחון עד מרקם רצוי.

  12. אם סמיך מדי להוסיף ממי הבישול.

  13. אם דליל מדי להוסיף טחינה.

  14. לצלחת עם שמן זית/פפריקה/פטרוזיליה או כל מה שאוהבים