לןגן

עוגיות מגולגלות תמרים

מאת: חגית , פורסם: 06/12/2019 | 09:50

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

למלית

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה לשים את הקמח, אבקת סוכר, מלח ואבקת אפייה ולערבב.להוסיף את החמאה הרכה, מיץ תפוזים, שמן, תמצית וניל וחלמון. לערבב עד שנוצר בצק אחיד.לחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים. להניח חלק אחד של בצק על נייר אפייה, לשים מעליו עוד נייר אפייה ולרדד את הבצק בין שתי ניירות האפייה, למלבן ארוך ודק. (ראה בסרטון)להוריד את נייר האפייה העליון, ליישר את קצוות הבצק בעזרת סכין.למרוח על הבצק שכבה דקה של ממרח תמרים. לפזר מעל מעט קינמון (כרבע כפית), לפזר מעל מעט אגוזים קצוצים.לגלגל את הבצק לגליל ולהניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. להכין באותה צורה את שאר חלקי הבצק.להכניס את גלילי הבצק לקירור של חצי שעה- שעה במקרר.להדליק תנור ל-180 מעלות.לחתוך את הגלילים לעוגיות (לחתוך עד הסוף בלי להפריד את העוגיות- ראה בסרטון).להכניס לאפייה של 20-25 דקות.לתת לעוגיות להצטנן לגמרי. להפריד את העוגיות אחת מהשנייה בעזרת הידיים או עם סכין.לפזר על העוגיות אבקת סוכר.