לןגן

סמבוסק במילוי חומוס גרגירים

מאת: אתי ממן, פורסם: 18/07/2015 | 23:23
סמבוסק במילוי חומוס גרגירים

תקציר המתכון: הכי טעים!

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

מילוי חומוס

לטיגון

אופן הכנה

  1. ערב קודם משרים חומוס עם סודה לשתייה, מרתיחים על הגז עד שהקליפה משתחררת, שוטפים מתחת לברז , מוסיפים מים ושוב מבשלים עד שהחומוס מתרכך, מועכים עם מועך פירה, מוסיפים כוסברה, בצל ומתבלים - כפית מלח, כף פפריקה, כפית פלפל שחור, כפית כמון, חצי כפית כורכום.

  2. מכינים בצק - בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים, מוסיפים מים ושמן, לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח, מכסים עם ניילון נצמד ומגבת מעל, מתפיחים שעה, לשים שוב ידנית ומתפיחים חצי שעה נוספת, קורצים כ 30 כדורים קטנים ומניחים על משטח עבודה מקומח, מרדדים כל חלק, מניחים על המכשיר, (קיים מכשיר מיוחד, ניתן לרכוש בכל חנות למוצרי אפייה) שמים כף מהתערובת וסוגרים (עם שאריות הבצק ליצור כדורים נוספים).. מסדרים בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים עם ביצה ומפזרים שומשום, אופים בטורבו 170 מעלות עד להזהבה (בערך 20 דקות) ..