לןגן

חמין

מאת: סיון אוחיון אברג׳ל, פורסם: 05/12/2019 | 10:14
חמין

תקציר המתכון: תבשיל חם ומנחם לימי החורף

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ביום שישי: בסיר עם שמן (בכל קוטר הסיר)תטגני בצל קוביות עד הזהבה קלה,תוסיפי קוביות בשר מס׳8 (לא לחתוך קטן..)

  2. על הבשר תזלפי 2 כפות סילאן ותערבבי

  3. תוסיפי 4 שיני שום מקולפות

  4. לאחר מכן תבלינים: כף ורבע פפריקה מתוקה בשמן ,פלפל שחור, בערך חצי כף כמון ,בערך כף כרכום, כף מלח ,כף מרק עוף ,כפית קינמון ,(אפשר קצת תבלין גריל עוף נותן טעם👌) ,תערבבי הכל בזריזות להבה נמוכה, תוסיפי לבצל והבשר את הקטניות,לאחר ששטפת וסיננת תגביהי להבה גבוהה, ותערבבי, תוסיפי תפוחי אדמה(עדיף קטנים) כמספר הסועדים, בטטות (לא חובה!)

  5. 1 ראש שום שלם שטוף לא מקולף, אפשר גם בצל קטן שלם מקולף, תמר 1, מים מעל גובה כל הירקות, תבשלי על הגז בערך שעה ורבע, לאחר שכיבית את הגז, את הביצים תשימי מלמעלה (תרתיחי אותן לפני בסיר קטן בנפרד)

  6. הכנת החיטה: מטגנת 3-4 שיני שום שלמות עם שמן במחבת (לא לשרוף!!) מוסיפה את החיטה שטופה ומסוננת לטיגון קל , מוסיפה כף פפריקה ואפשר להוסיף גם 2-3 פלפלים סודאני יבש קטנים, כף שטוחה מלח, פלפל שחור, רבע כף כמון* טיגון קל ולהכניס לשקית קוקי ולהוסיף מים. על כל כוס חיטה כוס וחצי מים.(למדוד באותה כוס)

  7. לשים על הפלטה מכניסת השבת מכוסה במגבת מטבח ובשמיכה קטנה