לןגן

פרגיות עם זיתים,פטריות,תפוחי אדמה ומלא בצל

מאת: תמי ביטון, פורסם: 02/12/2019 | 23:59
פרגיות עם זיתים,פטריות,תפוחי אדמה ומלא בצל

תקציר המתכון: ארוחה עשירה וססגונית בכמה דקות עבודה, עשירה בטעמים נפלאים

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. חותכים 3-4 בצלים גדולים לטבעות,מטגנים אותם עם שמן כמה דקות עד שמשחים מעט, מתבלים כבר בשלב הזה בפלפל שחור,מלח,מרק עוף (לא חובה) כפית חוויאג',כף כורכום,3 כפות פפריקה מרוקאית בשמן וכפית שטוחה כמון.

  2. מכניסים לתוך הסיר תפוחי אדמה קטנים,זיתים מקופסת שימורים לאחר שטיפה (אני לא מרתיחה במים כמה פעמים כמו כולם כי אנחנו ממש אוהבים את המליחות והמרירות שבהם אבל לשיקולכם) ופטריות טריות חותכים דק ומוסיפים לסיר,אם אין אפשר גם מקופסת שימורים.

  3. מערבבים הכל היטב,לאחר שהכל מעורבב ומתובל

  4. חותכים את הפרגיות לנתחים בינוניים,מניחים אותן בסיר,בין הזיתים,יוצקים 3-4 (תלוי בגודל וצורת הסיר) כוסות מים ומבשלים עד שהתפוחי אדמה רכים והפרגית מתנתקת מהמזלג בקלות.

  5. המון בהצלחה 🙏⁦♥️⁩🙏