לןגן

מפרום ברוטב סמיך פיקנטי

מאת: תמי ביטון, פורסם: 02/12/2019 | 23:50
מפרום ברוטב סמיך פיקנטי

תקציר המתכון: מושלם עם אורז לבן,קוסקוס וסתם ככה לצד חלה :)

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מפרום:

  2. הכנת המילוי

  3. 300 גרם בשר טחון בערך

  4. בצל גדול קצוץ מטוגן

  5. ביצה

  6. פרוסת לחם רטובה ממים וסחוטה

  7. תפוח אדמה מגורד וסחוט היטב

  8. פטרוזיליה קצוצה דק

  9. תבלינים: פלפל שחור,מלח,ראס אל חנות וכמון.

  10. מערבבים את העיסה כמה דקות טובות ומניחים בצד.

  11. חותכים פרוסות תפוחי אדמה לצורת פה ברווז (חותכים ונעצרים לקראת הסוף כמו שחותכים פרוסה מכיכר לחם שלמה)

  12. ממלאים את התפוחי אדמה בבשר טחון.

  13. מכינים צלחת עם קמח וקערה עם 2-3 ביצים וכף רסק עגבניות.

  14. טובלים את התפוחי אדמה בקמח,אחר כך בביצה ומטגנים בשמן משני הצדדים. שמים בתבנית עם נייר סופג ומכינים את הרוטב:

  15. חותכים 3-4 עגבניות,מוסיפים שום קצוץ, רצועות פלפל חריף למי שאוהב,מבשלים עם רבע כוס שמן,מתבלים בכפית פלפל שחור,מלח לפי הטעם,כף גדושה פפריקה מתוקה/חריפה למי שאוהב חריף,כפית שטוחה ראס אל חנות,כפית כמון,טיפה מרק עוף ו2 כפות גדושות רסק עגבניות.

  16. לאחר שהעגבניות התבשלו, להניח את התפוחי אדמה בצורה מסודרת ולאחר מכן להוסיף מים עד כמעט סוף גובה התפוחי אדמה

  17. לבשל שעה על אש נמוכה

  18. בהצלחה רבה 🙏🙏⁦♥️⁩🥰