לןגן

פלפלים ממולאים

מאת: תמי ביטון, פורסם: 02/12/2019 | 23:38
פלפלים ממולאים

תקציר המתכון: מנה מנחמת,מחממת ומשביעה מאוד

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. פלפלים ממולאים:

  2. מילוי: חצי קילו בשר טחון

  3. בצל גדול קצוץ ומטוגן

  4. 2 שיני שום קצוצות דק או מגורדות

  5. תפוח אדמה מגורד וסחוט

  6. 4 כפות פטרוזיליה קצוצה קצוצה

  7. אני מגרדת לתערובת עגבניה אבל לא חובה.

  8. חצי-שלושת רבעי כוס אורז לא מבושל

  9. פלפל שחור,מלח,כמון,ראס אל חנות

  10. 3 כפות שמן ליצוק לתערובת

  11. מערבבים הכל ביחד וממלאים פלפלים לגובה שלושת רבעי פלפל (לאחר שניקינו אותם מבפנים מגרעינים)

  12. בסיר עמוק ורחב מכינים רוטב:

  13. 2-3 עגבניות מגורדות

  14. 5 שיני שום קצוצות או מגורדות

  15. 2 כפות גדושות רסק עגבניות

  16. פפריקה מרוקאית מתוקה-3 כפות גדושות

  17. פלפל שחור חצי כף-כף

  18. מלח לפי הטעם,בערך 2 כפות שטוחות

  19. ו4 כפות שמן בערך

  20. לטגן הכל ביחד סביבות 20 דקות,להניח את הפלפלים בעדינות (אני עושה חורים עם המזלג מסביב לפלפלים כדי שהרוטב יכנס בפנים) ולצקת מים בעדינות עד שלושת רבעי גובה הפלפלים,לבשל על להבה נמוכה בסביבות 40 דקות,מידי פעם להרטיב את ראשי הפלפלים ברוטב.

  21. כשמוכן,אני מכניסה לתנור ל20 דקות בערך-להשחמה וסמיכות הרוטב.

  22. בצל ממולא אותו הנוסח,אני עושה בלי האורז.

  23. המון בהצלחה 🙏