קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
האורז –
בסיר מחממים 3 כפות שמן זית . מוסיפים כוס וחצי אורז וכף מלח ומטגנים
כמה דקות עד שכל האורז מצופה בשמן.
מוסיפים 21/2 כוסות מים חמים, מערבבים, מכסים את הסיר, מעבירים לאש קטנה
ומבשלים 20 דקות,
מכבים את האש ומכסים את הסיר במגבת במגבת.
לבשר-
מחממים 1/2 כוס שמן זית במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד שיזהיב, לקרת הסוף מוסיפים את
השום,
מוסיפים את הבשר ובוחשים מיד כדי שלא יבצרו גושים ומטגנים עד שהבשר ישחים .
מוספים את התבלינים תוך כדי בחישה מתמדת, ממשיכים בבישול לעוד 10 דקות.
מעבירים את הבשר והאורז לסיר אחד מוספים את הפטרוזיליה ומערבבים עד שהתבשיל מקבל צבע
אחיד.
ההגשה –
10 דקות לפני ההגשה מוזגים מנה מהתערובת של האורז והבשר על פיתה גדולה, מפזרים
את הצנוברים/ שקדים ומחממים בתנור ,כל השמן והטעמים נספגים בפיתה .
עם סלט ערבי גדול הכל נהפך למעדן אחד גדול.