לןגן

סטייק אנטריקוט לצד תפו"א מעוכים ושעועית ירוקה מוקפצת

מאת: סיון אוחיון אברג׳ל, פורסם: 27/11/2019 | 18:57
סטייק אנטריקוט לצד תפו"א מעוכים ושעועית ירוקה מוקפצת

תקציר המתכון: המתכון בהשראת: עידו ממשחקי השף

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר בינוני , מרתיחים את התפו"א הרתחה קלה מאוד של 10 דקות בערך.

  2. לאחר מכן מוציאים ומועכים קלות עם היד, מעבירים לתבנית אפייה ומתבלים ב: 1/2 כוס שמן זית, כפית מיונז, מעט פלפל שחור, כפית פפריקה מעושנת, קורט כורכום, חצי כפית שום כתוש, לערבב היטב ולהוסיף מעל מלח ים אטלנטי וקורט מלח גס .להכניס לתנור מחומם מראש 200 מעלות בערך 40 דקות .

  3. לאחר שהתפודים מוכנים מוציאים אותם ומנמיכים את התנור ל 110 מעלות, את הסטייק מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משמנים את הסטייק היטב עם השמן זית, מפזרים מעט מלח פלפל ומכניסים לתנור -40 דקות , מוציאים ונותנים לו לנוח .מחזירים את התפודים לתנור( בכדי שיהיו חמים בהגשה)

  4. במקביל מקפיצים את השעועית במחבת עם שמן זית, מעט שום כתוש, מלח ופלפל ומעט רוטב סויה , ומורידים מהאש.

  5. מחממים מחבת פסים/פלאנצה שתהיה חמה לוהטת וצורבים את הסטייק קלות מ2 הצדדים.