קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
ראשית נסחוט על נסיכת הנילוס מיץ מלימון שלם .
לאחר חצי שעה מנוחה נוריד את העור מהדג ונטחן אותו .
לדג נוסיף חצי צרור כוסברה קצוצה דק וכוס אחת של פטרוזיליה קצוצה ,
נוסיף גם בצל גדול מגורד דק דק וסחוט מנוזלים ,קמח מצה , כפית כמון,
כף פפריקה , מלח, פלפל שחור
ביצה אחת, ושלוש כפות שמן .
נעסה טוב טוב את הבלילה עד לאיחוד ונניח לפחות לשעה במקרר לספיגת טעמים .
בינתיים בסיר סוטאג׳ רחב נטגן עם מעט שמן את רצועות הגמבה ,
הפלפל החריף , ואת שיני השום בשלמותן, לאחר מיכן נוסיף 11/2
כפות פפריקה מתוקה יחד עם כף גדושה רסק עגבניות , נפתח את התבלינים עם השמן ניתן גם להוסיף פלפל סודני יבש ומתוק אחרי שהושרו במים רותחים ונוקו מהגרעינים , זה השלב שמוסיפים את קופסת החומוס , כפית פלפל שחור , מלח וכוס וחצי מים רותחים ,
מבשלים מעט עד לריכוך הגמבה .
כעת נוציא את הדג , נקרוץ ממנו כדורי פינג פונג עם ידיים משומנות , נלחץ מעט על הקציצה שתהיה פחוסה , במחבת עם מעט שמן נטגן את הקציצות !!!
חובה לטגן כי אחרת הן יתפרקו לכן בסיר .
לאחר מיכן נניח בעדינות את הקציצות בסיר, נטפטף מעליהן את הרוטב ונבשל לפחות עוד ארבעים דקות עם מכסה סגור .
מדי פעם לנער את הסיר ,
לא לשחק עם כף בתוכו כי הקציצות יתפרקו .
במידה וחסר נוזלים ניתן להוסיף .
מה שבטוח אתן תברכו אותי על הסיר המושלם הזה !
בתיאבון ובהצלחה 🌹