לןגן

קציצות דגים - דורית כהן

מאת: דורית כהן, פורסם: 27/11/2019 | 09:08
קציצות דגים - דורית כהן

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית נסחוט על נסיכת הנילוס מיץ מלימון שלם .

  2. לאחר חצי שעה מנוחה נוריד את העור מהדג ונטחן אותו .

  3. לדג נוסיף חצי צרור כוסברה קצוצה דק וכוס אחת של פטרוזיליה קצוצה ,

  4. נוסיף גם בצל גדול מגורד דק דק וסחוט מנוזלים ,קמח מצה , כפית כמון,

  5. כף פפריקה , מלח, פלפל שחור

  6. ביצה אחת, ושלוש כפות שמן .

  7. נעסה טוב טוב את הבלילה עד לאיחוד ונניח לפחות לשעה במקרר לספיגת טעמים .

  8. בינתיים בסיר סוטאג׳ רחב נטגן עם מעט שמן את רצועות הגמבה ,

  9. הפלפל החריף , ואת שיני השום בשלמותן, לאחר מיכן נוסיף 11/2

  10. כפות פפריקה מתוקה יחד עם כף גדושה רסק עגבניות , נפתח את התבלינים עם השמן ניתן גם להוסיף פלפל סודני יבש ומתוק אחרי שהושרו במים רותחים ונוקו מהגרעינים , זה השלב שמוסיפים את קופסת החומוס , כפית פלפל שחור , מלח וכוס וחצי מים רותחים ,

  11. מבשלים מעט עד לריכוך הגמבה .

  12. כעת נוציא את הדג , נקרוץ ממנו כדורי פינג פונג עם ידיים משומנות , נלחץ מעט על הקציצה שתהיה פחוסה , במחבת עם מעט שמן נטגן את הקציצות !!!

  13. חובה לטגן כי אחרת הן יתפרקו לכן בסיר .

  14. לאחר מיכן נניח בעדינות את הקציצות בסיר, נטפטף מעליהן את הרוטב ונבשל לפחות עוד ארבעים דקות עם מכסה סגור .

  15. מדי פעם לנער את הסיר ,

  16. לא לשחק עם כף בתוכו כי הקציצות יתפרקו .

  17. במידה וחסר נוזלים ניתן להוסיף .

  18. מה שבטוח אתן תברכו אותי על הסיר המושלם הזה !

  19. בתיאבון ובהצלחה 🌹