לןגן

קורבייה על פי מסורת יהודי קורפו שביוון

מאת: חגית , פורסם: 25/11/2019 | 10:13

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לטרוף היטב היטב במטרפה ידנית ולהוסיף 2 כוסות קמח מעורבבות באבקת אפיה.

  2. לערבב בתערובת ולהוסיף עוד 3 כוסות קמח, עד שמתקבל בצק נעים ורך.

  3. לצקת לידיים 3 - 2 כפות שמן ובעזרתן לגבש את הבצק לכדור.

  4. להניח לבצק כחצי שעה.

  5. ליצור מהבצק כדורים קטנים ולפחוס אותם מעט, לנעוץ בוטן במרכז ולאפות בתבנית משומנת או מקומחת על נייר אפיה, חום של 180 מעלות עד להזהבה קלה ביותר.

  6. כשהקורבייה מתקרר לחלוטין לבזוק עליו דרך מסננת אבקת סוכר.

  7. יהודי קורפו אינם מוסיפים שקדים או בוטנים לבצק.

  8. כוס המידה היא כוס חד פעמית השקופה הקטנה והרגילה.

  9. בהצלחה!!!