לןגן

פלפל ממולא

מאת: חגית , פורסם: 25/11/2019 | 10:03

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לקצץ ולטגן בצל גדול

  2. להוסיף את הגזר ולהמשיך לטגן עם מכסה עוד כ- 5 דקות. אחרי כ- 5 דקות להוריד מהאש.

  3. להוסיף את האורז ,שמיר מלח ופלפל שחור.

  4. למלא כל פלפל כמעט עד הסוף.

  5. מיץ : חצי קופסת עגבניות מרוסקות (אני משתמשת באיטלקי )או 4-5 עגבניות טריות מרוסקות בלי קליפות וגרעינים.

  6. להוסיף כ-5 כוסות מים רותחים פלפל מלח 2-3 כפות שמן ו-2 שיני שום.

  7. לשפוך בתוך כל פלפל 3 כפות מהמיץ ולכסות כל פלפל עם החלק העליון (משמש כמכסה) ומעל עלה סלרי

  8. את שאר המיץ לשפוך בזהירות בצדי הסיר שיגיע עד חצי גובה הפלפל.

  9. בצדדים לשים גבעולי סלרי ועוד 5-6

  10. שזיפים יבשים.

  11. לכסות במכסה .לתת רתיחה ראשונה ומיד להוריד את האש לקטנה .

  12. לבשל בערך שעה וחצי או אפילו קצת יותר.

  13. בהצלחה.

  14. יוצא אורז טעים ואחד אחד.

  15. אפשר גם להוסיף למילוי קצת כרוב חמוץ אם לא עושים עם בשר ,אבל זהירות הוא מלוח.