קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
לקצץ ולטגן בצל גדול
להוסיף את הגזר ולהמשיך לטגן עם מכסה עוד כ- 5 דקות. אחרי כ- 5 דקות להוריד מהאש.
להוסיף את האורז ,שמיר מלח ופלפל שחור.
למלא כל פלפל כמעט עד הסוף.
מיץ : חצי קופסת עגבניות מרוסקות (אני משתמשת באיטלקי )או 4-5 עגבניות טריות מרוסקות בלי קליפות וגרעינים.
להוסיף כ-5 כוסות מים רותחים פלפל מלח 2-3 כפות שמן ו-2 שיני שום.
לשפוך בתוך כל פלפל 3 כפות מהמיץ ולכסות כל פלפל עם החלק העליון (משמש כמכסה) ומעל עלה סלרי
את שאר המיץ לשפוך בזהירות בצדי הסיר שיגיע עד חצי גובה הפלפל.
בצדדים לשים גבעולי סלרי ועוד 5-6
שזיפים יבשים.
לכסות במכסה .לתת רתיחה ראשונה ומיד להוריד את האש לקטנה .
לבשל בערך שעה וחצי או אפילו קצת יותר.
בהצלחה.
יוצא אורז טעים ואחד אחד.
אפשר גם להוסיף למילוי קצת כרוב חמוץ אם לא עושים עם בשר ,אבל זהירות הוא מלוח.