לןגן

ספינג' מושלם

מאת: חגית , פורסם: 25/11/2019 | 09:49

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. טובלת את כפות הידיים במי קרח . צובטת חתיכה מהבצק בגודל פינג פונג ובסובלנות מעצבת כדור שמנמנן חלק ואז אצבע אגודל אל אמצע הכדור וישר אל השמן .( אני לא מותחת את הבצק מהצדדים .)

  2. ספינג' מושלמים ♥️

  3. אריאלה גולדמן

  4. ▪ כוס מידה לאפייה

  5. ▪ההתפחה היא החשובה ביותר בהכנת הסופגנייה. אחרי מס' התפחות נקבל סופגניה אוורירית וקלילה במיוחד

  6. ▪ ההכנה בלישה ידנית

  7. ▪ ניתן להקפיא ללא ציפוי סוכר או אבקת סוכר

  8. ▪ ממיסים את השמרים והסוכר ב-1 כוס מים חמימים ומניחים בצד למשך 20 דקות.

  9. ▪מכניסים את כל המרכיבים חוץ מהמלח והאלכוהול לקערה גדולה ( חשוב להוסיפם רק בשלב האחרון של הלישה כדי שלא יפגעו בשמרים )

  10. מוסיפים את תמיסת השמרים והמים ולשים כ-7 דקות.

  11. ▪ מוסיפים את המלח והאלכוהול וממשיכים ללוש בעזרת יד אחת ובתנועת קיפול "מרביצים" לבצק מלמעלה למטה.

  12. מתקבל בצק דליל,דביק

  13. ▪מכסים את הקערה בניילון נצמד, מניחים במקום חמים ומתפיחים עד הכפלת נפח

  14. ▪מסירים את הניילון, טופחים עם כפות הידים על הבצק ו"מפילים" אותו. מכסים את הקערה ומתפיחים שוב עד הכפלת נפח . חוזרים על הפעולה הזו פעם נוספת

  15. ▪יוצקים שמן לסיר עמוק ורחב ומביאים לרתיחה ואז מנמיכים ללהבה בינונית ומטגנים ( חשוב ! כך הסופגניות יטגנו בצורה מושלמת מבפנים)

  16. ▪מכינים קערה עם מים קרים מאוד, רצוי עם קוביות קרח ( להפרשי טמפ )

  17. ▪מפילים שוב את הבצק

  18. ▪מרטיבים את כפות הידיים במי הקרח, צובטים חתיכת בצק,מנתקים אותה בעזרת היד השנייה . מעצבים לכדור שמנמן .יוצרים במהירות חור באמצע ,מכניסים לשמן ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, ומעבירים למגש שרופד בנייר סופג ומצננים מעט.

  19. ▪ טובלים בסוכר או מעטרים באבקת סוכר ,מכינים תה עם נענע ומתענגים ♡