קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
טובלת את כפות הידיים במי קרח . צובטת חתיכה מהבצק בגודל פינג פונג ובסובלנות מעצבת כדור שמנמנן חלק ואז אצבע אגודל אל אמצע הכדור וישר אל השמן .( אני לא מותחת את הבצק מהצדדים .)
ספינג' מושלמים ♥️
אריאלה גולדמן
▪ כוס מידה לאפייה
▪ההתפחה היא החשובה ביותר בהכנת הסופגנייה. אחרי מס' התפחות נקבל סופגניה אוורירית וקלילה במיוחד
▪ ההכנה בלישה ידנית
▪ ניתן להקפיא ללא ציפוי סוכר או אבקת סוכר
▪ ממיסים את השמרים והסוכר ב-1 כוס מים חמימים ומניחים בצד למשך 20 דקות.
▪מכניסים את כל המרכיבים חוץ מהמלח והאלכוהול לקערה גדולה ( חשוב להוסיפם רק בשלב האחרון של הלישה כדי שלא יפגעו בשמרים )
מוסיפים את תמיסת השמרים והמים ולשים כ-7 דקות.
▪ מוסיפים את המלח והאלכוהול וממשיכים ללוש בעזרת יד אחת ובתנועת קיפול "מרביצים" לבצק מלמעלה למטה.
מתקבל בצק דליל,דביק
▪מכסים את הקערה בניילון נצמד, מניחים במקום חמים ומתפיחים עד הכפלת נפח
▪מסירים את הניילון, טופחים עם כפות הידים על הבצק ו"מפילים" אותו. מכסים את הקערה ומתפיחים שוב עד הכפלת נפח . חוזרים על הפעולה הזו פעם נוספת
▪יוצקים שמן לסיר עמוק ורחב ומביאים לרתיחה ואז מנמיכים ללהבה בינונית ומטגנים ( חשוב ! כך הסופגניות יטגנו בצורה מושלמת מבפנים)
▪מכינים קערה עם מים קרים מאוד, רצוי עם קוביות קרח ( להפרשי טמפ )
▪מפילים שוב את הבצק
▪מרטיבים את כפות הידיים במי הקרח, צובטים חתיכת בצק,מנתקים אותה בעזרת היד השנייה . מעצבים לכדור שמנמן .יוצרים במהירות חור באמצע ,מכניסים לשמן ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, ומעבירים למגש שרופד בנייר סופג ומצננים מעט.
▪ טובלים בסוכר או מעטרים באבקת סוכר ,מכינים תה עם נענע ומתענגים ♡