קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
קלצונה- פיצה מקופלת מבצק שמרים ללא התפחה ולא תאמינו ...מכינים את התענוג הזה בטוסטר פסים והטעם כמו בטאבון
▪ כוס מידה
▪ כמות- 4 יח
▪ כל מלית שאוהבים מתאימה .
☆ מלית-
מערבבים יחד-
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
3/4 כוס (או כמה שאוהבים) זיתים ירוקים/ שחורים מגולענים, קצוצים גס
1 כפית אורגנו יבש
אפשר להוסיף עגבניה ,בצל ,פלפל ירוק חריף,טונה מסוננת וכל מה שאוהבים
☆ בצק-
▪מערבבים בקערה כפית שמרים יבשים , כפית סוכר, רבע כוס + 2 כפות מים ורבע כוס + 2 כפות חלב ומשהים ל־2 דקות.
▪מוסיפים 1 ושלושת רבעי כוס קמח, 1 וחצי כפות שמן זית וכפית גדושה מלח ומערבבים.
לשים בידיים כ־3 דקות לכדור בצק אחיד רך ונעים
▪מעבירים את הבצק לקערה משומנת למנוחה קצרה ומכסים במגבת או ניילון ל־10 דקות.
▪מחממים טוסטר פסים( חשוב שיהיה חם לפני שמכניסים את הקלצונה)
▪ מחלקים את הבצק ל־4 ומרדדים כל אחד מחלקי הבצק לעיגולים גדולים ודקים ככל האפשר על משטח עבודה מעט מקומח ובעזרת מערוך.
▪ממלאים כל עיגול בצק ברבע מתערובת המילוי. מקפלים לחצי (לצורת קלצונה), מהדקים היטב את השוליים וצובטים ליצירת שוליים מעוטרים (כמו באמפנדס) או חורצים בעדינות בעזרת מזלג
▪מברישים את פני הקלצונה במעט שמן זית משני הצדדים ומעבירים לטוסטר החם. קולים 3־4 דקות להזהבה.