לןגן

קלצונה בטוסטר

מאת: חגית , פורסם: 25/11/2019 | 09:13

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. קלצונה- פיצה מקופלת מבצק שמרים ללא התפחה ולא תאמינו ...מכינים את התענוג הזה בטוסטר פסים והטעם כמו בטאבון

  2. ▪ כוס מידה

  3. ▪ כמות- 4 יח

  4. ▪ כל מלית שאוהבים מתאימה .

  5. ☆ מלית-

  6. מערבבים יחד-

  7. 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

  8. 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

  9. 3/4 כוס (או כמה שאוהבים) זיתים ירוקים/ שחורים מגולענים, קצוצים גס

  10. 1 כפית אורגנו יבש

  11. אפשר להוסיף עגבניה ,בצל ,פלפל ירוק חריף,טונה מסוננת וכל מה שאוהבים

  12. ☆ בצק-

  13. ▪מערבבים בקערה כפית שמרים יבשים , כפית סוכר, רבע כוס + 2 כפות מים ורבע כוס + 2 כפות חלב ומשהים ל־2 דקות.

  14. ▪מוסיפים 1 ושלושת רבעי כוס קמח, 1 וחצי כפות שמן זית וכפית גדושה מלח ומערבבים.

  15. לשים בידיים כ־3 דקות לכדור בצק אחיד רך ונעים

  16. ▪מעבירים את הבצק לקערה משומנת למנוחה קצרה ומכסים במגבת או ניילון ל־10 דקות.

  17. ▪מחממים טוסטר פסים( חשוב שיהיה חם לפני שמכניסים את הקלצונה)

  18. ▪ מחלקים את הבצק ל־4 ומרדדים כל אחד מחלקי הבצק לעיגולים גדולים ודקים ככל האפשר על משטח עבודה מעט מקומח ובעזרת מערוך.

  19. ▪ממלאים כל עיגול בצק ברבע מתערובת המילוי. מקפלים לחצי (לצורת קלצונה), מהדקים היטב את השוליים וצובטים ליצירת שוליים מעוטרים (כמו באמפנדס) או חורצים בעדינות בעזרת מזלג

  20. ▪מברישים את פני הקלצונה במעט שמן זית משני הצדדים ומעבירים לטוסטר החם. קולים 3־4 דקות להזהבה.