קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
להכנת המלית:
לטגן בצל קצוץ במעט שמן עד לשקיפות ולהוסיף את הבשר ולתבל לפורר עם מזלג להוסיף את הירק הקצוץ שהבשר מוכן, להוריד מהאש ולתת לו להתקרר.
למעטפת הסולת:
לערבב סולת שמן מלח ומים עד לקבלת בצק.
להכנת המרק:
בסיר עמוק לשים שמן ולטגן את הבצל עם כף סוכר, וכף רסק לתבל ולהוסיף את הסלקים החתוכים. למזוג כ 2 ליטר מים רותחים ואת הירק הקצוץ לבשל בערך כ 20 דק'. ולאחר מכן להוסיף את הקובות המגולגלות ולבשל עוד 20 דק' להוסיף את הסלק המגורד ומיץ לימון לעוד 10 דק' בישול.
* עם ידים רטובות חלקתי את הבצק ל25 יח'. פתחתי על כף היד ובמרכז שמתי מהמלית של הבשר וגילגלתי.
*את הסלק המגורד להוסיף לקראת סוף הבישול, על מנת שיהיה צבע יפה.