לןגן

מרק קובה סלק

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 24/11/2019 | 19:03
מרק קובה סלק

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למעטפת הסולת

למרק

למילוי

אופן הכנה

  1. להכנת המלית:

  2. לטגן בצל קצוץ במעט שמן עד לשקיפות ולהוסיף את הבשר ולתבל לפורר עם מזלג להוסיף את הירק הקצוץ שהבשר מוכן, להוריד מהאש ולתת לו להתקרר.

  3. למעטפת הסולת:

  4. לערבב סולת שמן מלח ומים עד לקבלת בצק.

  5. להכנת המרק:

  6. בסיר עמוק לשים שמן ולטגן את הבצל עם כף סוכר, וכף רסק לתבל ולהוסיף את הסלקים החתוכים. למזוג כ 2 ליטר מים רותחים ואת הירק הקצוץ לבשל בערך כ 20 דק'. ולאחר מכן להוסיף את הקובות המגולגלות ולבשל עוד 20 דק' להוסיף את הסלק המגורד ומיץ לימון לעוד 10 דק' בישול.

  7. * עם ידים רטובות חלקתי את הבצק ל25 יח'. פתחתי על כף היד ובמרכז שמתי מהמלית של הבשר וגילגלתי.

  8. *את הסלק המגורד להוסיף לקראת סוף הבישול, על מנת שיהיה צבע יפה.