לןגן

מקלוני בצק שמרים

מאת: אמונה בוארון, פורסם: 18/07/2015 | 09:41
מקלוני בצק שמרים

תקציר המתכון: נשנוש טעים

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

ציפוי למקלונים

אופן הכנה

  1. לערבב את כול מצרכי הבצק ללוש בצק ידני בערך 5 דקות , הבצק צריך להיות גמיש ונעים למגע יד, לתת לתפוח בערך שעה או עד שיכפיל את עצמו, שוב ללוש לישה ידנית עוד 3 דקות, לתת לנוח 1/2 שעה , לחלק את הבצק ל 20 כדורים , מכול כדור להכין מקלון ארוך לסדר את כול המקלונים על נייר אפיה בתוך תבנית למרוח ביצה ולפזר על חלק שומשום ועל חלק זעתר, לתת לתפוח בערך 1/2 שעה, לאפות בחום של 200 25 דקות או עד שהמקלונים מזהיבים,