לןגן

כדורי עוף ברוטב ירקות, לימון ועלי מנגולד

מאת: ורד דרור, פורסם: 19/11/2019 | 13:11
כדורי עוף ברוטב ירקות, לימון ועלי מנגולד

תקציר המתכון: מנה צבעונית וטעימה מאד, אוהבת להשתמש בשיבולת שועל במקום פירורי לחם

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

חומרים לרוטב

תערובת הקציצות

אופן הכנה

  1. לערבב את כל חומרי הקציצות, לתבל ולהניח בצד ל-20 דק' לספיגת טעמים.

  2. להניח נייר אפייה על תבנית, לרסס בשמן, ליצור כדורי בשר ולהניח על התבנית, לרסס מעל בשמן שכבה דקה, ולאפות בתנור לסגירת הכדורים על מנת שלא יתפוררו בבישול, כ-20 דק' עד שמזהיב מעט.

  3. להכין רוטב:

  4. לטגן את הבצל במעט שמן, להוסיף גמבה להקפיץ קלות עם הבצל, להוסיף את הדלעת, אחרי מס' דקות להוסיף את העגבניות וירק קצוץ מעלה אחד של מנגולד.

  5. להוסיף מים עד 3/4 הסיר, לתבל (בלי הלימון) ולבשל על אש קטנה כ-15 דק'.

  6. להכניס את כדורי העוף שהזהיבו לסיר לנער מעט את הסיר שכל הכדורים יהיו טבולים ברוטב.

  7. להוסיף את הלימון ואת פרוסות הלימון, לפרוס מעל 3-4 עלי מנגולד ולבשל על אש בינונית כ-1/2 שעה.

  8. להגיש על אורז לבן או קנואה