תקציר המתכון: מנה צבעונית וטעימה מאד, אוהבת להשתמש בשיבולת שועל במקום פירורי לחם
קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
לערבב את כל חומרי הקציצות, לתבל ולהניח בצד ל-20 דק' לספיגת טעמים.
להניח נייר אפייה על תבנית, לרסס בשמן, ליצור כדורי בשר ולהניח על התבנית, לרסס מעל בשמן שכבה דקה, ולאפות בתנור לסגירת הכדורים על מנת שלא יתפוררו בבישול, כ-20 דק' עד שמזהיב מעט.
להכין רוטב:
לטגן את הבצל במעט שמן, להוסיף גמבה להקפיץ קלות עם הבצל, להוסיף את הדלעת, אחרי מס' דקות להוסיף את העגבניות וירק קצוץ מעלה אחד של מנגולד.
להוסיף מים עד 3/4 הסיר, לתבל (בלי הלימון) ולבשל על אש קטנה כ-15 דק'.
להכניס את כדורי העוף שהזהיבו לסיר לנער מעט את הסיר שכל הכדורים יהיו טבולים ברוטב.
להוסיף את הלימון ואת פרוסות הלימון, לפרוס מעל 3-4 עלי מנגולד ולבשל על אש בינונית כ-1/2 שעה.
להגיש על אורז לבן או קנואה