תקציר המתכון: עוגת טישפישטי-עוגת סולת חגיגית, ממכרת, מפנקת, בחושה, פרווה, מושלמת לארוחת שישי שבת, מהירה להכנה (10 דקות), ערבוב ולתנור, כל אחד יכול.
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.
הכנת הסירופ:
בזמן שהעוגה נאפית בתנור מניחים את כל מרכיבי הסירופ בסיר מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 20 דקות, כאשר מידי כמה דקות מערבבים עד לקבלת סירופ סמיך, מסירים מהלהבה ומניחים לסירופ להתקרר מעט
הכנת העוגה:
קערת היבשים... בקערה שמים את הקמח, סולת, אבקת אפייה, סוכר וניל, מלח ומערבבים
קערת היבשים... בסיר שמים את המים, השמן, החמאה או המחמאה או הנטורינה או המרגרינה, מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה
מורידים את הסיר מהלהבה ומוסיפים לסירוגין/בהדרגה תוך כדי בחישה בעזרת כף את קערת היבשים, (הקערה עם הקמח, הסולת, אבקת האפייה, סוכר וניל ומלח) ולשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד (הבצק יוצא שומני וזה בסדר)
בקערה נוספת יש לערבב את כל מרכיבי המילוי (אגוזי המלך, סוכר, קינמון ושומשום)
משטחים בתבנית חצי מעיסת הבצק בשכבה אחידה
מפזרים את תערובת האגוזים בשכבה אחידה מעל תחתית הבצק
את מחצית השנייה של הבצק, מהדקים טלאים טלאים דקים מעל המילוי, עד שכל המילוי מכוסה בשכבה אחידה ככל האפשר ומהדקים בזהירות שוב
בסכין חדה, חותכים מעוינים ברוחב של כ-3 ס"מ, מעבירים לתנור ואופים כ-35-40 דקות
מיד עם סיום האפייה, יוצקים את הסירופ מעל העוגה החמה (ממליצה לשפוך את הסירופ בעזרת מצקת מרק פעם אחר פעם, כדי שהסירופ יחלחל ויחדור לעוגה בהדרגה)
כאמור, מניחים בצד לספיגת הסירופ, עוברים שוב בעזרת הסכין על העוינים, ורק אם רוצים נועצים במרכז כל מעוין שקד ומגישים
זהו מוכן! ממליצה בחום, העוגה טעימה מאוד, קוצרת מחמאות, קלה, זולה ומהירה להכנה
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה