לןגן

סלט חיטה

מאת: לאה תפארת במטבח, פורסם: 17/11/2019 | 10:16
סלט חיטה

תקציר המתכון: מנה צדדית מתאים להגיש בשבת עם דג. אפשר גם עם בשר. אני הכי נהניתי כשהגשתי בליל שבת עם סלומון טרי. מעל הסלמון החם מרחתי פסטו והגשתי עם הסלט חיטה ושעועית ירוקה מוקפצת עם פטריות.

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר מחממים את השמן זית, שמים את החיטה ומטגנים 2 דקות.

  2. מוסיפים את המים והמלח מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על ללהבה נמוכה 35 דקות.

  3. מוסיפים את הגזר ומערבבים . ממשיכים לבשל עוד 20 דקות. .

  4. כשהחיטה קרה מוסיפים את הפלפל אדום, השום כתוש, ירקות עלים,

  5. מוסיפים שמן זית, רוטב סויה, דבש, מלח, פלפל שחור גרוס ומיץ הלימון,

  6. מגישים בטמפרטורת החדר או קר . ניתן להוסיף חמוציות וקשיו שבורים. לא חובה.