לןגן

חצילים אפויים - במרינדה

מאת: מירי גולני, פורסם: 16/11/2019 | 19:48
חצילים אפויים - במרינדה

תקציר המתכון: קרדיט למתכון של איטל איטלי

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לפרוס את החצילים, לשים אותם ע"ג מגבת נייר על מגש, לפזר עלייהם מלח ולשים בשמש שיתייבשו

  2. לאחר כשעה או יותר ליבש את פרוסות החצילים עם מגבת נייר

  3. לשים אותם בתבנית התנור על גבי נייר אפייה

  4. לפזר על פרוסות החציל פפריקה אדומה, לזלף שמן זית, לעסות עם הידיים

  5. לאפות בחום 180 מעלות כ-3/4 שעה עד שעה

  6. אחרי שהחצילים התקררו לשים אותם בכלי הגשה, לשפוך עליהם את המרינדה, לערבב בעדינות ולפזר פטרוזיליה קצוצה ואת שיני השום

  7. להכניס למקרר מינימום יום לפני ההגשה. ככל שיהיו יותר זמן במקרר טעמם ישתפר