לןגן

כנאפה

מאת: נעמה , פורסם: 14/11/2019 | 11:37
כנאפה

תקציר המתכון: קינוח שקוצר מחמאות וקלי קלות להכין אותו, 10 דק' גג ויש לכם קינוח

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

סירופ סוכר

אופן הכנה

  1. גבינת הברינזה מלוחה מאוד (אפילו יותר מבולגרית) לכן תחילה נשרה את גבינת הברינזה כ-5 ימים (או עד שהיא איננה מלוחה) במים קרים במקרר ונחליף פעם ביום מים

  2. סירופ סוכר: נשים את הסוכר והמים בסיר ונביא לרתיחה, לאחר מכן נכבה את הגז ונוסיף את המי ורדים ונניח בצד שיתקרר

  3. ניקח את השערות קדאיף וניקצוץ אותם דק דק (אפשר גם במעבד מזון ב2-3 פולסים)

  4. ניקח צלחת קוטר 30 עם הדפנות ונמרח אותה בכל החמאה באופן שווה ואחכ נפזר את השערות קדאיף בצורה שווה ונהדק אותם טוב טוב לתחתית, נכסה במגבת ונניח בצד (חובה לכבות במגבת כי אחרת השערות יתיבשו)

  5. נפורר את גבינת הברינזה ונערבב אותה עם השמנת חמוצה בקערה

  6. בסיר נשים חלב, סוכר, סולת וקורנפלור נערבב היטב ונבשל על אש בינונית-גבוהה עד שמסמיך תוך כדי ערבוב, לאחכ מכן נכבה את האש, נוסיף את תערובת הברינזה והשמנת נערבב לתערובת אחידה ונשפוך על השערות קדאיף וניישר שיגיע כמעט עד הקצה (שישארו קצת שוליים בלי גבינה)

  7. נשים את המגש על אש נמוכה ונחמם כ-10-15 דק', תוך כדי ומדי פעם נסובב את המגש כך שכל השערות יקבלו גוון אחיד

  8. איך נדע מתי מוכן? מדי פעם בעזרת פלטה נרים מעט בקצוות ונראה אם השערות קיבלו גוון זהוב

  9. כשמוכן - נניח מעל את הצלחת המעט יותר גדולה ובעזרת מגבת (זהירות המגש חם מאוד!) נהפוך, נפזר מעל מעט פיסטוקים גרוסים, נשפוך את כל הסירופ ונמתין עד שכול יספג בכנאפה ונגיש (צרפתי תמונה למטה שתראו איך זה בהתחלה שוחה בתוך הסירופ אבל אחכ הכל נספג)

  10. מומלץ לאכול שמעט חם