בחש בתנור – בחש בוכרי אסלי
מאת: איציק שלמה, פורסם: 10/11/2019 | 15:51
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
לשים בקערה 500 גר בשר בקר צלעות קצוץ דק דק
-
לנקות ולקצוץ דק דק 2 חבילות כוסבר, ו 1 חבילת בצל ירוק.
-
2.5 כוסות אורז עגול שטוף היטב (ממליץ על עגול לא ניסיתי משהו אחר) , 1/2 כוס חד פעמי לשתייה קרה שמן, מלח בנדיבות ופלפל שחור גרוס
-
מערבבים את כל מה שבקערה כמו בצק עם הידיים טוב טוב ושמים בתוך שקית קוקי גדולה(כתוב על האריזה ענק)
-
ואז לנקות חלקי עוף – איזה שאוהבים (אישית הכנתי עם שוקיים)
נכין רוטב לעוף
-
לערבב בכוס חד פעמי לשתייה קרה 1/4 כוס שמן זית,כף סילאן, מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, כמון מעט אבקת מרק, לעסות היטב את העוף ברוטב ולשים בתוך אותה שקית מעל הבאחש
-
לשפוך בפנים אל תוך השקית 1/2 כוס רגילה מים ולקשור את השקית היטב
אופן הכנה
-
את השקית עכשיו לשים בתבנית תנור עמוקה לעשות 4 חורים קטנים עם קיסם שיניים שיהיה לאוויר לאן לצאת מהשקית
-
לשפוך מסביב לשקית הרבה מים (יתן אדים ויגרום שהאורז יתבשל ולא יתייבש, לא צריך יותר מים בתוך השקית מתבשל מהאדים)
-
לשים בתנור על 200 מעלות בערך שעה וחצי (לא יותר מידי כי זה יתייבש) , להוסיף מים לתבנית במידת הצורך( אם התאדה מאוד ), השקית תתנפח מאוד וכך זה מתבשל מהלחץ והאדים
-
להגיש וליהנות!