לןגן

קרם וניל ורוטב תותים

מאת: נעמה , פורסם: 04/11/2019 | 14:58
קרם וניל ורוטב תותים

תקציר המתכון: טעים מאוד

קטגוריה: קינוחי כוסות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

קרם פטסייר בסיסי

רוטב תותים

אופן הכנה

  1. קרם פטסייר:

  2. בקערה נשים: קורנפלור, חלמונים וחצי מכמות הסוכר ונערבב

  3. בקלחת נשים ונביא לרתיחה: חלב, חצי מכמות הסוכר ומקל וניל

  4. לאחר מכן נשפוך את הקלחת שהבאנו לרתיחה לקערה תוך כדי ערבוב תמידי ולאחר מכן נחזיר את תכולת הקערה בחזרה לקלחת דרך מסננת, נחזיר לאש ונמשיך לערבב עוד 20 שניות (עד שמסמיך) ואז נעביר לקערה, נכסה את פני הקרם ונעביר לקירור

  5. רוטב תותים:

  6. בקלחת להביא לרתיחה את כל החומרים ולבשל כמה דקות עד שמסמיך כמו רוטב ריבה (בערך 5 דקות)

  7. הרכבה והגשה:

  8. כאשר הקרם קר "פותחים" אותו בעזרת מטרפה ידנית, עד שהוא חוזר למרקם המקורי

  9. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אל תוך הקרם פטיסייר עד שנוצר קרם אחיד וחלק

  10. מעבירים את הקרם המוכן לשק זילוף (בלי צנתר) או למד ליטר וממלאים מחצית מכוסיות ההגשה

  11. לאחר מכן נשפוך מעל כל כוסית מרוטב התותים ונעביר למקרר לקירור של כ4-5 שעות לפני ההגשה