לןגן

שמרים - בצק בריוש כרוך

מאת: נעמה , פורסם: 04/11/2019 | 14:29
שמרים - בצק בריוש כרוך

תקציר המתכון: קצת עבודה אבל שווה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

חומרים לבצק בריוש כרוך

מילוי

ציפוי

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את כל החומרים למעט החמאה ונתחיל תחילה בלישה איטית עד שיווצר חיבור בין כל החומרים, אז נוסיף את החמאה הרכה ונמשיך ללוש עד שכל החמאה תטימע בבצק.

  2. ניצור מלבן מהבצק, נכסה וניתן לו לנוח שעה בחוץ, לאחר מכן נכניס אותו לשעה מנוחה במקרר.

  3. לאחר מכן נוציא את הבצק נרדד אותו לצורת מלבן בעובי של כ-1 ס"מ.

  4. נניח במרכזו את החמאה לקיפול ואז נקפל קצה אחד למרכז וקצה שני למרכז כך שיפגשו (לא אחד על השני) ואז נרדד שוב לעובי 1 ס"מ, נבצע שוב את אותו קיפול ונכניס למקרר למנוחה של שעה. (הבצק והחמאה צריכים להיות יחסית באותה טמפרטורה).

  5. לאחר המנוחה נבצע שוב רידדו וקיפול, שוב מנוחה של שעה ואז ניתן או שמעבירים אותו להקפאה וכשרוצים להכין שמרים פשוט מפשירים לילה לפני במקרר ומכינים או שמיד אחר כך מכינים.

  6. למילוי שוקולד שאני משתמשת במתכון בקישור המצורף:

  7. https://www.cookie-fairy.com/2015/04/blog-post_28/

  8. לאחר הרכבה בצורה הרצוייה (עוגה מרצועה אחת, 2 רצועות, צמה מ3 ...) מתפיחים לילה במקרר מכוסה או בחוץ עד להכפלת הנפחה, מברישים בביצה טרופה עם מעט מלח וחלב ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שמוכן.

  9. בנתיים עד שנאפה מכינים סירופ סוכר כמו במתכון של המילוי ושהעוגות יוצאות מברישים בסירופ.

  10. הערות:

  11. ניתן לשמור בהקפאה עד חודש אחרי אפייה, להפשיר לילה לפני במקרר ולחמם