לןגן

חמין

מאת: נעמה , פורסם: 04/11/2019 | 12:13

תקציר המתכון: למי שאוהב את השילוב של כמון עם אגוז מוסקט

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר עם מעט שמן נטגן בצל עד להזהבה על להבה בינונית-גבוהה, לאחר מכן תבלינים ונטגן אותם מעט, נטעם לראות אם חסר ונתקן טעמים

  2. לאחר מכן נשים בסיר את השעועית, נסדר מסביב את חתיכות הבשר ומעל את התפוחי אדמה והבטטה ובחלל שנוצר במרכז נניח את שקית הקוקי עם החיטה (הוראות הכנה בהמשך), נוסיף ככוס מים (או לפי הצורך) ונביא לרתיחה, לאחר מכן נבשל עד אש נמוכה עד שהחיטה נפתחת, בשלב זה נכבה את הגז, המשך הבישול יעשה על הפלטה בשבת.

  3. חשוב: להביא לרתיחה את החמין לפני שמניחים אותו על הפלטה ולבדוק שלא חסר נוזלים (אם חסר נוסיף מעט מים רותחים).

  4. חיטה: נערבב את כל התבלינים עם החיטה ונעסה אותם ביחד, לאחר מכן נוסיף את המים, נסגור את השקית, נעשה בה חור קטן - ונניח אותה בסיר החמין.