תקציר המתכון: למי שאוהב חמין מתקתק עם נגיעות חריף
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד
בסיר נשים שמן בנדיבות (כרבע כוס) נטגן בצל עד להזהבה על להבה בינונית-גבוהה, לאחר מכן נוסיף את הסוכר ונערבב עד שנמס, אז ננמיך את הלהבה וניתן לסוכר ולבצל כמה דק' להתקרמל.
לאחר מכן נוסיף את שאר התבלינים ונטגן אותם מעט, נטעם לראות אם חסר משהוא ונוסיף לפי הטעם .
לאחר מכן נשים בסיר את השעועית, נסדר מסביב את חתיכות הבשר ומעל את התפוחי אדמה והבטטה ובחלל שנוצר במרכז נניח את שקית הקוקי עם החיטה (הוראות הכנה בהמשך), נוסיף ככוס מים (או לפי הצורך) ונביא לרתיחה, לאחר מכן נבשל עד אש נמוכה עד שהחיטה נפתחת, בשלב זה נכבה את הגז, המשך הבישול יעשה על הפלטה בשבת.
חשוב: להביא לרתיחה את החמין לפני שמניחים אותו על הפלטה ולבדוק שלא חסר נוזלים.
חיטה: נערבב את כל התבלינים עם החיטה ונעסה אותם ביחד, לאחר מכן נוסיף את המים, נסגור את השקית, נעשה בה חור קטן - ונניח אותה בסיר החמין.