לןגן

מוס גבינת שמנת שוקולד לבן במלית דובדבנים וציפוי גלסאז'

מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 04/11/2019 | 09:51
מוס גבינת שמנת שוקולד לבן  במלית דובדבנים וציפוי גלסאז'

תקציר המתכון: כל מילה מיותרת

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1)אופן ההכנה ציפוי גלסאז'

  2. מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד

  3. ל 10 דקות

  4. 2)שמים בכלי גבוה את השוקולד הלבן עם חחלב מרוכז

  5. 3)שמים על הגז את את המים גלוקוזה וסוכר עד לקבלת טמפרטורה

  6. של 103 מעלות ושופכים על השוקולד וחלב מרוכז ומערבבים עם מיקסר מוט עד לקבלת מרקם חלק ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ושופכים מוסיפים כמה טיפות של צבע מאכל לפי בחירה ומערבבים היטב מכסים בניילון נצמד מכניסים למקרר לכמה שעות אבל מומלץ ללילה שלם

  7. 4)אופן ההכנת המלית דובדבנים

  8. מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות

  9. 5)מביאים לרתיחה את דובדבנים וסוכר

  10. טוחנים עם מיקסר מוט ומסננים לקבלת מרקם חלק

  11. מוסיפים את הג'לטין המומסת 10 שניות במיקרוגל

  12. 3)שופכים את התערובת לרינג בצורת לב יותר קטן מהתבנית סיליקון מרופד בניילון נצמד ומכניסים למקפיא להקפאה מלאה ללילה שלם

  13. 4) אופן ההכנה התחתית

  14. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב

  15. מוסיפים את החלמונים וקמח וממשיכים לערבב עד שאין גושים ,שופכים את הבלילה על נייר איפה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ15 דקות

  16. מקררים וקורצים עם רינג יותר קטן מהתבנית סיליקון ושמים בצד

  17. 4) אופן הכנת המוס

  18. מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות

  19. 5) מערבבים היטב את הגבינת שמנת עם הסוכר עד שאין גושים

  20. ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים קצרים של 30 שניות ומוסיפים אותו לגבינה

  21. 6) מקציפים את השמנת המתוקה עד ליציבות ומוסיפים לתערובת הגבינה ושוב מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק

  22. 7) ממיסים את ג'לטין במיקרוגל ומוסיפים ושוב מערבבים

  23. 8) שופכים חצי תערובת לתבנית סיליקון, מחלצים את המלית מניחים אותה במרכז ולוחצים

  24. קלות ושופכים את החצי השני ומניחים את הטורט בצורת לב מכניסים למקפיא להקפאה מלאה ללילה שלם

  25. 9) ציפוי גלסאז

  26. מחממים את הגלסאז במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות עד להמסה מלאה

  27. וממתינים עד לקבלת טמפרטורה של 32 מעלות

  28. 10) מחלצים את המוס ומניחים אותם על רשת או כלי כלשהו ושופכים את הציפוי גלסאז מהמרכז על הדפנות וממתינים לסיום הטפטוף של הגלסאז ומקשטים השמיים הם הגבול מניחים את המוס על כלי הגשה ומכניסים למקרר להפשרת מלא ואפשר להגיש

  29. בהצלחה