לןגן

סמבוסק בצל במילוי שווארמה

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 02/11/2019 | 23:08
סמבוסק בצל במילוי שווארמה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

למילוי

אופן הכנה

  1. בקערה עמוקה לנפות את הקמח ולערבב עם שמרים לעשות גומה ושמים בה את הבצל, מלח, סוכר וחצי מכמות השמן להוסיף את המים ולהתחיל ללוש עד שמתקבל בצק דביק. להוסיף את השמן שנותר להמשיך ללוש את הבצק כ 8 דק' לכסות ולהתפיח כשעה. לאחר שעה ללוש שוב ולהתפיח עוד כחצי שעה.

  2. במחבת עם מעט שמן לטגן את ניתחי השווארמה בכל פעם 2-3 נתחים משני צדדיו ולשים בצד שיתקרר מעט ואז לפרוס לפרוסות דקות דקות.

  3. לטגן את הבצלים עד להזהבה קלה ולתבל להוסיף את השווארמה שפרסנו ולהמשיך לטגן עד שזה מוכן לאכילה.

  4. על משטח משומן לחלק את הבצק 18-20 יח' ולכדרר לכדור. עם ידיים משומנות לפתוח לעלה ולמלא מהמילוי הקר ולסגור לחצי יריח לשים על תבנית מרופדת בנייר אפייה להתפחה של חצי שעה מכוסה בניילון. להבריש בביצה ולפזר שומשום/קצח לאפות בתנור שחומם מראש 200 מעלות אפייה רגילה ללא טורבו.