לןגן

ריבועי בשר טחון וחצילים

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 02/11/2019 | 09:03
ריבועי בשר טחון וחצילים

תקציר המתכון: לא תפסיקו לקבל מחמאות

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית את החציל נפרוס לקוביות נטגן ..נפזר מלח ונניח בצד .

  2. במחבת נטגן ב 2 כפות שמן בצל קצוץ עד להזהבה נוסיף שן שום כתושה ...רבע כפית כורכום..כפית פפריקה נערבב לפתיחת טעמים ...את העגבניה שצלינו נקלף ונתחוך קוביות קטנות ונסחט מנוזלים ..נוסיף את העגבניה למחבת את הבשר בקר טחון נמעך עם מזלג ...כעת נוסיף כפית שטוחה ראס אל חנות או בהרט ! מלח ..פלפל שחור גרוס ..מעט כוסברה ומעט פטרוזליה קצוצה

  3. נמעך היטב עם מזלג עד שהבשר משנה את צבעו לאפור ...נצנן היטב ונסנן נוזלים אם יש ! ( מומלץ להכניס את המלית למקרר לכמה שעות )

  4. להרכבת המאפה :

  5. ניקח תבנית תנור נניח נייר אפייה מהודק עם מעט שמן כדי שלא יזוז ...נניח בגודל התבנית בצק פילאס ונמתח אותו מעט למצב שיהיה בגודל התבנית

  6. נניח את המלית בשר על הבצק ונשאיר מרווחים ריקים בשוליים של הבצק להידוק...ומעל נפזר את קוביות החצילים

  7. נניח מעל את החצי השני של הבצק...נהדק את מסגרת הבצק היטב ..נסמן עם סכין לצורת ריבועים ...נבריש ביצה טרופה ונפזר שומשום שחור/לבן

  8. נכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות עד להזהבה !

  9. בהצלחה אילנית בניזרי ♥️

  10. * הערה : מי שלא רוצה שהבשר יתפורר בזמן החיתוך יש אפשרות להוסיף ביצה טרופה למלית הבשר רק אחרי שהתקרר היטב !

  11. *לשמירה על קריספיות לחמם בתנור לפני ההגשה.

  12. * ניתן להמיר לבצק עלים אך רצוי לחורר אותו עם מזלג לפני השימוש למניעת תפיחת יתר של הבצק ♥️