קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קשה
בצק רבוך הכנה באופן ידני:
נשים בקלחת ונביא לרתיחה: מים, חלב, חמאה, מלח וסוכר.
חשוב להביא את הקלחת לרתיחה טובה, כי בחום גבוה הספיכה של הנוזלים טובה יותר.
כהתערובת בקלחת רותחת, נכבה את האש, נוסיף את הקמח ועם מרית או כף עץ נערבב עד שיוצר לנו בצק.
אז נדליק שוב את האש ונערבב שנראה שהבצק מתחיל לידבק לתחתית הסיר מעט.
אז נכבה את האש ונעביר את הבצק לקערה רחבה ונקייה ונתחיל לקרר את הבצק על ידי הדבקתות לדפנות הקערה והפרדתו בעזרת מרית עד שהבצק יתקרר.
בשלב זה ניקח את הביצים ובכל פעם נוסיף מעט מהביצים, נערבב עד שכל הביצים נספגות בבצק, רק אז נוסיף עוד מעט מתערובת הביצים.
בכל פעם שנוסיף מעט מתערובת הביצים נשים לב שהבצק מתחיל להיות מבריק, קרמי ואחיד יותר.
איך נדע כמה ביצים להוסיף ומתי הבצק טוב?
ניקח מעט מהבצק בין האגודל לאצבע ונפתח לאט לאט את האצבעות, אנו צריכים להגיע למצב שנוצר צינור דק בין האצבעות והוא לא נקרע.
במידה והוא נקרע - זה אומר שהבצק עדין יבש ויש להוסיף עוד ביצים.
חשוב לציין ולזכור שאם הוספנו ביצים יתר על המידה אין דרך חזרה והבצק הולך לפח (בגלל זה ציינתי במרכיבים ליד הביצים שהכמות הזו לא בהכרח, לפעמים צריך פחות ולפעמים יותר - תלוי בכמה יבשנו את הבצק בסיר).
לאחר שהבצק מוכן, נשים את הבצק בשק זילוף עם צנתר רצוי ונזלף על מגש מרופד בנייר אפיה ונקשט בסוכר גבישי.
אם זילפנו פחזניות גדולות:
נאפה תחילה בתנור שחומם מראש ל250 מעלות, כובה, והפחזניות שהו בתנור הכבוי 20 דק' שלאחריהן נדליק את התנור על 170 מעלות שעד שהפחזניה מוכנה.
אם זילפנו מיני פחזניות:
נאפה אותם בתנור שחומך מראש ל170 מעלות מהתחלה ועד הסוף.
אם הבצק נעשה טוב - הפחזניות יתנפחו ויהיו חלולות, אל לאו כנראה שההכנה של הבצק לא הייתה טובה.