תקציר המתכון: בצק שמרים אוהב לנוח הרבה ושיטפלו בו וילטפו אותו, לכן צריך איתו זמן ומגע על מנת שיצא טוב
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
נערבב את כל החומרים בקערה מס' 1 ונחכה שיהיה בועות.
לאחכ מכן נוסיף את שאר החומרים לפי הסדר (מלבד החלמון של הביצה) מעבדים הכול במיקסר עם וו לישה לבצק חלק ונעים למגע, יוצרים ממנו כדור ושמים בקערה משומנת ומכסים בנילון נצמד 10 דק'.
אחכ לשים אותו עוד 5 דק' ומנחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
אם יש זמן - להוציא לבצק את האוויר בשלב זה ולתת לו התפחה נוספת של חצי שעה.
לאחר מכן יוצרים עוגת שמרים או קורסונים אישים, נותנים להם להכפיל את הנפח, מצפים בצהוב של הביצה ששמרו ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180-170 להשחמה יפה (20 דק' בערך)
הערות:
ניתן ללוש גם ביד
כמות הקמח משתנה בהתאם לסוג הקמח (כן כן גם שקונים קמח לבן פשוט הוא שונה מחברה לחברה בכמות הנוזלים שהוא צורך). לכן שיטה שלי (בכללי בכל הבצקים) ונתייחס למתכון זה בפרט קודם להשים 500 גר' קמח ולתת למיקסר ללוש הכול ואז לתת לבצק לנוח מס' רגעים ולבדוק אותו אם הוא עומד בפני עצמו או שהוא נוזלי מדי וצריך להוסיף עוד מעט קמח, הסיבה למנוחה היא כי בזמן שהבצק נח הוא מפתח גלוטן שקושר את מרכיבי הבצק ולפעמים לאחר המנוחה מתקבל בצק חלק נעים למגע ללא תוספת מיותרת של קמח, תזכרו קמח תמיד ניתן להוסיף אבל אם הוספנו יותר מדי הבצק יצא פחות אוורירי בסוף. לכן הדגשתי בהתחלה שהבצק שמרים אוהב מנוחה (כדי לפתח גלוטן) ושילטפו אותו (על מנת להבין את מרקמו ואם נצרך עוד קמח)