לןגן

פיצה מבצק טונה

מאת: נעמה , פורסם: 31/10/2019 | 09:40
פיצה מבצק טונה

תקציר המתכון: מתכון שרץ ברשת - האמת בהתחלה הייתי סקפטית לגבי המתכון הזה ממש, אבל ממש הופתעתי לטובה

קטגוריה: פיצה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

לפיצה

לרוטב

אופן הכנה

  1. נחמם תנור אפייה ל200 מעלות

  2. בצק:

  3. לערבב את כל חומרי הבצק לבלילה אחידה

  4. רוטב:

  5. לערבב את כל חומרי הרוטב ולבדוק טעמים ולתקן אם צריך (לעצלנים שבנינו ניתן להשתמש ברוטב פיצה מוכן או רק רסק)

  6. הרכבה ואפייה:

  7. לשטח את הבצק על התבנית מרופדת בנייר אפיה ולהכניס לתנור לכ-5-10 דק' או עד שרואים שהחלק העליון הוזהב מעט (לי לקח כ10 דק', תלוי בתנור)

  8. לאחר מכן נוציא את התבנית (זהירות זה חם מאוד!) נמרח רוטב פיצה, נפזר גבינה ותוספות לפי הטעם ונחזיר לתנור לעוד כ-10 דק' או עד שהגבינה זהובה מעט

  9. לאחר מכן נוציא את הפיצה נחלק אותה ונאכל, ניתן להגיש עם סלט בצד.

  10. הערות:

  11. לשומרי הכשרות שלא יכולים לאכול דג וגבינה (ספרדים) ניתן להמיר את הגבינה לבנה בתחליף גבינה לבנה מסויה

  12. מודה שלא תמיד יש לי גבינה לבנה בבית ולפעמים משתמשת בקוטג או שמנת חמוצה

  13. עדיף לאכול באותו רגע אבל מנסיון שלי גם למחרת עם חימום קל נשאר טעים

  14. למי שאין תנור או שמתעצל לחמם תנור ניתן גם להכין בטוסטר בצורה הבאה - לחמם טוסטר ולהשים נייר אפיה (לא אלומיניום כי זה ידבק), לשמן מעט את הנייר ולשטח מחצית מכמות הבצק ולחמם עד להזהבה יפה (כ-20 דק') לאחר מכן להשים רוטב, גבינה ותוספות ולקפל לשתיים ולחמם עד שהגבינה מוכנה לחזור על פעולה זו עם המחצית השנייה של הבצק