לןגן

קבב ביתי

מאת: נעמה , פורסם: 31/10/2019 | 09:02
קבב ביתי

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. נערבב הכול עד לאיחוד מלא, נטעם ונשפר טעמים לפי הצורך.

  2. ניקח קערת מים ונרטיב מעט את הידיים וניצור את הצורה הרצויה, ניתן ליצור קציצות עגולות או לשפד על שיפוד קבב וכו.

  3. אופן הצליה: עדיף על מנגל או על פלנצה/מחבת פסים לחמם היטב, לאחר מכן לשמן מעט (אפשר לקחת חצי בצל ולטבול אותו בשמן ובעזרתו לשמן את הרשת/מחבת) נניח את הקציצות ונצלה אותם משתי הצדדים עד לעשייה הרצויה (מומלץ שכשחושבים שזה מוכן להוציא אחת ולבדוק)

  4. צורת הגשה: עם ציפס, סלט, טחינה ופיתות/לאפות

  5. הערות:

  6. ניתן לשמור במקפיא בכלי אטום, להפשיר לילה במקרר ולצלות

  7. חשוב להשים לב לחום המחבת - אם ראים שהקציצות מקבלות צבע מהר יש להנמיך את הלהבה ללהבה בינונית שלא יווצר מצב שהקציצה קיבלה צבע מבחוץ אבל חיה בפנים