לןגן

דושפרה - כיסונים ממולאים בבשר

מאת: נעמה , פורסם: 31/10/2019 | 08:38
דושפרה - כיסונים ממולאים בבשר

תקציר המתכון: המתכון במקור קווקזי עם שינויים שלי

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

לבצק

מילוי

מרק

אופן הכנה

  1. בצק:

  2. בקערה מיקסר עם וו לישה נשים מים, ביצה, קמח ומלח ונלוש עד לאיחוד חומרים, לאחר מכן נוציא את הבצק ונלוש אותו מעט ידני. הבצק אמור לצאת קשה מעט. נעטוף את הבצק בניילון נצמד וניתן לו לנוח בטמפ' החדר לפחות חצי שעה.

  3. ניתן גם להכין את הבצק ללא מיקסר כמובן, ושימת הנוזלים קודם הקמח בקערה תקל על הלישה מאוד

  4. מילוי:

  5. בקערה נשים את הבשר הטחון.

  6. מחצית מהבצל נטגן במחבת עם מעט שמן עד להזהבה ונניח בצד שיתקרר (חשוב! אם נוסיף אותו חם לבשר הוא יבשל לנו אותו) מחציתו השנייה של הבצל נשים בקערת הבשר (אפשר גם לגרד אותו בפומפייה ולסחוט אותו היטב במקום לקצוץ אותו דק)

  7. לאחר שהבצל המטוגן יתקרר נשים אותו גם בקערת הבשר ונתבל לפי הטעם

  8. לאחר מכן נערבב היטב את הבשר עד שנראה שיווצר בבשר כמעין חוטים לבנים כאלה (לפחות ערבוב של 4-5 דק') וניתן לו לנוח במקרר מעט.

  9. נחזור לבצק- ניתן לו לישה נוספת של כמה דק' נכסה אותו שוב וניתן לו לנוח עוד כ-15 דק' לפני הרידוד. בשלב זה ניתן לראות שהבצק נהיה יותר חלק ואלסטי

  10. הרכבה:

  11. נחלק את הבצק לשני חלקים, נקמח את משטח העבודה ואת המערוך ונרדד את הבצק כמה שיותר דק (כמלימטר עובי), אם מרגישים שהוא נדבק קצת נוסיף מעט קמח (לא הרבה)

  12. לאחר מכן נקרוץ לצורה עיגולים בעזרת כוס או קורצן מתאים, נפריד את שאריות הבצק ונניח אותם בצד

  13. בכל עיגול נניח מעט מתערובת הבשר (לא יותר מדי כי זמן הבישול קצר ואנו רוצים להבטיח שהבשר יתבשל בזמן זה)

  14. נסגור אותם לפי הצורה הרצויה היטב כדי שלא יפתחו לנו בזמן הבישול, המלצה שלי בצורה שאני סגרתי להשאיר בקצה אחד קצת פתוח וכך בזמן הבישול יתן לנוזלים להיכנס לבשר, פעולה זו גם תעשיר את הדושפרה וגם תבטיח שהבשר יתבשל די צורכו (ניתן למצוא ברשת מגוון אפשרויות לסגירת דושפרה, רביולי), נחזור על פעולות אלו אם חציו השני של הבצק.

  15. בשלב זה אם רואים שיצא יותר מדי ניתן לסדר אותם בקופסה במרווחים ועם הפרדה בין קומה לקומה, לאטום היטב ולהקפיא עד לשימוש

  16. בישול והגשה (כמה שיותר קרוב לאכילה):

  17. נביא לרתיחה את הסיר עם המים

  18. נוסיף את הכורכום ומלח לפי הטעם (חשוב לטעום שלא יהיה מלוח מדי) וניתן לזה רתיחה של עוד כמה דק'

  19. לאחר מכן ננמיך את האש ללהבה בינונית, נוסיף את הדושפרה המוכנים לסיר ונבשל אותם כ-10 דק', נוציא אחד נפתח אותו ונראה שהבשר והבצק התבשלו והם לא חיים ואז נוציא את כולם למסננת בעזרת כף מחוררת

  20. הגשה המסורתית - להשים את הדושפרה בצלחת עם מעט מנוזלי הבישול

  21. הערות:

  22. טיגון מחצית מהבצל מוסיף לנו טעמים נוספים למילוי, אך כמובן שניתן גם לוותר על טיגון ולהוסיף את כל הבצל חי

  23. העיקרון שלי- בדרכ על כל 1 ק"ג של בשר להשים כ20 גר' מלח, לכן כאן השתמשתי ב-6 גר' מלח (כפית מלח שטוחה)

  24. בבצק זה חשוב להשתמש בקמח והנוזלים בטמפ' החדר, כמו כן מנוחת הבצק חשובה- בזמן המנוחה מתפתח הגלוטן בבצק מה שנותן לו את האלסטיות והצורה החלקה לאחר המנוחה

  25. קישור לסרטון ביוטוב המראה איך סוגרים את הדושפרה בצורה שאני סגרתי: https://www.youtube.com/watch?v=W4gBI91Vh3I

  26. חשוב לא להשים הרבה דושפרה בפעם אחת בסיר הבישול כדי שלא ידבקו

  27. במידה והחלטנו להקפיא את חלקם - ניתן להפשיר מעט ואז לבשל