לןגן

דולמה - עלי גפן ממולאים

מאת: נעמה , פורסם: 30/10/2019 | 18:29
דולמה - עלי גפן ממולאים

תקציר המתכון: המתכון במקור הוא קווקזי עם שינויים שלי

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

חומרים לכ-45 ממולאים

למלית

לרוטב

אופן הכנה

  1. מכינים מלית:

  2. הבצל החתוך נטגן בסיר עם מעט שמן עד להזהבה ונניח בצד שיתקרר (חשוב להמתין שיתקרר מעט מיכוון שאם נשים אותו חם הוא יבשל לנו את הבשר).

  3. בקערה בינונית שמים את הבשר, אורז, הבצל המגורד והמטוגן, מתבלים ובמלח ופלפל ומערבבים היטב אבל לא יותר מדי, חשוב בשלב הזה לטעום מעט מהעיסה לראות שלא חסר מלח או פלפל ולהוסיף לפי הטעם.

  4. ממלאים ומבשלים:

  5. מרפדים את הסיר ב3-4 עלי גפן.

  6. מניחים בכל פעם עלה אחד על משטח עבודה עם הצד החלק כלפי מטה, מניחים ככף מלית (תלוי בגודל העלה, לא צריך לפוצץ בבשר) ומגלגלים לסגירה כמו סיגר, כך עושים עם כל העלים.

  7. מסדרים את העלים הממולאים בסיר בצפיפות (חשוב!).

  8. יוצקים מים מהברז עד לכיסוי ומניחים צלחת מעל (הצלחת שומרת על הממולאים שלא יפתחו בזמן הבישול). מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כשעה או עד שהנוזלים נספגים לגמרי והאורז מוכן (חשוב מדי פעם לבדוק שיש מים בסיר ולהוסיף אם יש צורך מים רותחים).

  9. לאחר מכן מוצאים את הצלחת ששמנו מעל הממולאים.

  10. מכינים את הרוטב ע"י שמערבבים בקערה קטנה את כל המרכיבים (בודקים טעמים) ואז שופכים מעל הממולאים ומבשילים עוד כחצי שעה.

  11. מגישים חם.

  12. אופציונילי: להגיש עם אורז לבן.

  13. אפשר לשמור במקרר עד 4 ימים.