לןגן

לחמניות פסח

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 23/03/2015 | 21:51
לחמניות פסח

תקציר המתכון: הפסח הזה לא סובלים..!!!!....לחמניות כשרות לפסח!!!....מתכון מנצח..כל השנה מחכים אצלי לסנדוויצ'ים..ולניגוב חריימה בלחמניות האלה..!!..מעלה מתכון עם טיפים.!!..אל תדאגו..אין התפחות..!!!!! לכולן מצליח.....

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 12, זמן הכנה: 15 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר לשים 2 כוסות מים ..חצי כוס שמן..כפית מלח..2 כפיות סוכר...מביאים לרתיחה...ואז מוסיפים 2 כוסות קמח מצה..וחצי כפית אבקת אפייה כשר לפסח...לערבב עם כף עץ במהירות עד שהבצק דביק..ומתנתק מדפנות הסיר..להוריד מהגז ולקרר...להוסיף 6 ביצים..שלאחר כל ביצה מערבבים במהירות..עם כף עץ....שהביצים נטמעות מניחים עשר דקות בצד.....מחממים תנור ל 200 מעלות...בידיים רטובות עושים עיגולים..בגודל הרצוי...מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה..ועושים חריץ מעל כל לחמניה....מכניסים לתנור ..לאחר עשר דקות מורידים את חום התנור ל 180 מעלות..ואופים עד שנהייה קרום קשה למעלה..לאחר שמוכן לכבות את התנור ולהשאיר את הלחמניות עשר דקות לפחות....טיפים: לא לפתוח את התנור בחצי שעה הראשונה שהלחמניה לא תשטתח...לאחר שהלחמניות נאפות לכבות את התנור ולא להוציא עשר דקות לפחות...גודל הלחמניה שלי זה מיני..לסנדוויץ מומלץ לעשות צורת באגט מוארכת יותר...לחכות שיהיה קרום קשה מעל הלחמניה שלא תשטתח שתוציאו מהתנור..

  2. את החריץ לעשות עם סכין