לןגן

חמין פרווה מושלם לשבת

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 17/07/2015 | 01:47
חמין פרווה מושלם לשבת

תקציר המתכון: חמין פרווה מושלם לשבת

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מרכיבי החמין

תיבול החמין

אופן הכנה

  1. ** הכמויות הן בגדר המלצה, אבל תכפילו כמויות בהתאם לכמות שאתם צריכים ** להשרות לילה לפני 400 גרם גרגירי חומוס יבש. לשטוף טוב את החומוס והחיטה ולשים במגש חד פעמי גדול.

  2. לקלף את התפוחי אדמה, בטטות, גזרים והבצל - להשאיר אותם שלמים ולהוסיף לתבנית. את הפלפלים החריפים לחצות ולפזר במגש - אפשר להוריד במינון החריף למי שלא אוהב. לשטוף את השום והביצים ולשים במגש.

  3. לתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם. רבע כפית כורכום ורבע כפית פפריקה ורבע כוס שמן קנולה - מעל כל זה לשפוך מים רותחים עד שיכסה את כל המרכיבים. לכסות בנייר כסף ולהכניס לתחתית התנור על 250 מעלות טורבו למשך 25 דקות, להעלות את המגש לאמצע התנור על חום 140 למשך הלילה :) להגיש לצד סלט ירקות ובתאבון :)