לןגן

פיתות מקמח מלא במחבת או בתנור

מאת: שרה יוסף, פורסם: 28/10/2019 | 08:02

תקציר המתכון: רכות וטעימות

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בקערה סוכר,שמרים וכוס מים ולהמתין רבע שעה

  2. להוביף את שאר המצרכים וללוש היטב לקבלת בצק רך ונעים

  3. לכבות ולהתפיח חצי שעה בערך ללוש ושוב התפחה של חצי בערך

  4. לחלק ל12 כדורים לכסות לתת התפחה של רבע שעה

  5. אם רוצים במחבת

  6. לחמם מחבת על הגז לקחת כדור לרדד אפשר במערוך או עם הידיים

  7. להניח במחבת לכסות עם מכסה ל3 דקות להוציא את המכסה ולהפוך את הפיתה לעוד כמה דקות

  8. להוציא כשמוכן לעטוף במגבת

  9. אם רוצים להכין בתנור

  10. לרדד לפיתה לא דקה מדי

  11. להניח התבנית על נייר אפיה , לחמם תנור 250 מעלות להכניס את המגש לעשר דקות ואז להוריד לחום 200 מעלות ולאפות עוד רבע שעה בערך

  12. כשמוכן לכסות במגבת

  13. הפיתות יוצאות רכות וטעימות

  14. בהצלחה