תקציר המתכון: קוסה מחשי טבעוני/צמחוני - קישואים ממולאים בכל טוב שלא תפסיקו לזלול.
קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
כאמור לחצות את הקישואים לחצי ובעזרת כף פריזאית לרוקן את התוכן של הקישואים
כאמור יש לבשל את האורז בישול חלקי עם השמן, מלח ומים רותחים
בזמן שהאורז מתבשל, נקצוץ את הבצל, העגבנייה, נגרד את הסלק, הגזר בפומפיה
בקערה גדולה שמים את האורז עם תוכן הקישואים, הבצל, העגבנייה, הסלק, הגזר, האגוזים, עלי הנענע, והתבלינים (רוטב רימונים, מלח, פלפל שחור, שום גבישי, פפריקה מתוקה, בהרט) נערבב היטב ממליצה לטעום ולשפר טעמים זה הזמן
בעזרת כפית נמלא את הקישואים, ממליצה לא לדחוס יותר מדי כדי להשאיר לאורז להתבשל עוד
לאחר מילוי כל הקישואים, נסדר בתוך תבנית (ראו תמונה)
מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ושופכים מעל התבנית עם הקישואים מהצדדים (הרוטב צריך לכסות את הקישואים כמעט עד הסוף) מכסים בנייר אפייה ומעל בנייר כסף
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים כ-40 דקות עד להזהבה יפה
זהו מוכן! כדאי נסו, אחלה מנה שלא תפסיקו לזלול, מנה נהדרת לטבעונים/לצמחונים ובכלל לכולם, המנה נולדה והוגשה בחג בזכות חתני דן הטבעוני
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה