לןגן

פשטידת פטריות

מאת: כוכבה לוי, פורסם: 25/10/2019 | 17:05

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל – 170 מעלות.

  2. את שמן הזית והחמאה מכניסים ביחד למחבת ומטגנים בהם את הבצל עד להזהבה.

  3. לאחר שהבצל זהוב מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים יחד כשלוש דקות נוספות. הפטריות יספגו נוזלים לא לדאוג.

  4. מוסיפים את אבקת המרק, הפלפל השחור והחלב ומערבבים תוך כדי בישול כדקה נוספת. את התערובת יש להניח לצינון בצד 5 דקות לפחות.

  5. בזמן ההמתנה, לוקחים קערה עמוקה, שוברים לתוכה 4 ביצים, מוסיפים את השמנת החמוצה, את גבינת הקוטג', והגבינה הצהובה המגורדת, המלח ופירורי הלחם. מערבבים יחד הכול ומוסיפים בהדרגה את הקמח ותערובת הפטריות שהתקררה תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.

  6. מרססים את התבנית הרצויה בספרי שמן ויוצקים את התערובת לתוכה, מכניסים לתנור למשך 40 דקות.

  7. לאחר 40 דקות יש לבדוק שהפשטידה מוכנה בעזרת נעיצת סכין והוצאתה יבשה, גוון הפשטידה צריך להיות זהוב. במידה והפשטידה לא מוכנה, יש לאפות עוד כ- 5 דקות נוספות ולחזור על תהליך הבדיקה.